Økt sikkerhet med felles HMS-opplæring

 
Økt sikkerhet med felles HMS-opplæringFra venstre: Prosjektleder Tommy Lundekvam (Trainor), Kraftsjef Terje Økland, HMS-sjef Thomas Malm (EB) og Leder for prosjekter Birger G. Holt i EB Kraftproduksjon.
4.mai er huket av på kalenderen hos EB Kraftproduksjon. Da leveres nemlig kurset som skal ta for seg HMS-instrukser og rutiner for alle aktører som skal jobbe på selskapets drifts-, bygge- og anleggsarbeider. I forrige uke fikk de se igjennom kurset hos Trainor for første gang.

– Vi ønsker å ta kurset i bruk så fort som overhode mulig, sier Birger G. Holt, leder for prosjekter. Hos EB Kraftproduksjon er det enighet om at e-læringskurset vil løse de utfordringene selskapet har med HMS-opplæring.

– Vi prioriterer HMS høyt, og har en null-visjon for arbeidsulykker, forklarer HMS-sjef Thomas Malm. Det nye e-læringskurset er et godt skritt på veien mot målet for kraftselskapet, og sikrer at alle aktører har et minimum av HMS-kunnskap.

– Vi gjør dette som ledd i å bedre rutinene våre, og øke fokus på HMS. Gjennom denne prosessen har vi blitt enda mer bevisste. Nå får vi endelig på plass en enhetlig HMS-opplæring, sier Terje Økland, leder for Drift og Vedlikehold.

 

Sikrer enhetlig HMS-opplæring

På besøk hos Trainor i Tønsberg fikk teamet fra EB Kraftproduksjon se og diskutere hvert trinn i kurset.

– Flere av representantene fra EB har selv utført denne opplæringen med personellet, og at de har ulike prioriteringer og fokusområder innenfor HMS, gjør at vi samlet sett kommer ut med et grundig og gjennomdiskutert kurs som alle kan stå inne for, sier Tommy Lundekvam, prosjektleder hos Trainor.

– Styrken er at opplæringen nå blir enhetlig og felles for alle, og ikke lenger personavhengig. Kurset er spesialdesignet for EB Kraftproduksjon, og Trainor har blant annet vært på EB-anlegg med fotograf slik at kurset skal gi mest mulig gjenkjennelighet til EBs installasjoner.

– Som byggherre er det viktig å kunne dokumentere at alle har fått sikkerhetsopplæring, forklarer avdelingsleder for prosjekt, Birger G. Holt. Denne dokumentasjonen er nå ivaretatt av leveransen fra Trainor.

 

Effektivisering

Tidsbesparelser er også en av faktorene for at EB har valgt å la Trainor lage e-læringskurs som omfatter EBs interne HMS-rutiner. Det å skulle holde HMS-opplæring for alle nye aktører fortløpende er tidkrevende. Nå sikrer kraftselskapet at alle aktører møter forberedt på anlegget, og at de har utstyr og tillatelser klare før de ankommer.

– Dette vil jo også effektivisere arbeidet for prosjektleder betraktelig, sier Malm.

 

Leverer kvalitet

EB Kraftproduksjon valgte Trainor som kursleverandør i en anbudsprosess tidligere i år. Høy fagkompetanse og engasjement, samt gjennomtenkt pedagogisk oppbygging var blant faktorene som var avgjørende for valget. EB Kraftproduksjon roser Trainor for et godt samarbeid og grundig arbeid.

– Vi har et godt forhold til Trainor og vet hva slags kvalitet de står for. Det er jo en grunn til at vi har gått til Trainor denne gangen også, avslutter Økland..

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår