Oljetanken kan fortsatt brukes

 
Oljetanken kan fortsatt brukesIllustrasjonsbilde
Fra 1. januar 2020 er det fortsatt lovlig å fyre med biofyringsolje. Har du en oljetank fra VERA nedgravd i hagen kan du trygt fylle biofyringsolje på den, men du må ta noen forholdsregler.

- Før du fyller ny olje på tanken må det gjøres en fagmessig konvertering av anlegget. Varmeinstallatøren din vil fortelle deg hva som må gjøres på ditt anlegg, avhengig av hvilken tilstand det er i. En normal konverteringsjobb består i bytte av brenner og rens av tank. Husk å be varmeinstallatøren om å kontrollere påfyllings- og lufterør, og trykkteste tanken, når mannlokket likevel er tilgjengelig, sier Geir Jansen, daglig leder i Norsk Varmeteknisk Forening, i en pressemelding.

Hva er egentlig bioolje?

Bioolje er mangfoldig gruppe av fyringsoljer og drivstoff laget av organisk fornybart materiale. For huseiere er det snakk om to kvaliteter biofyringsolje i Norge i dag: HVO 100, og 1. generasjons bioolje laget på råvaren raps. Begge disse kvalitetene klassifiseres og godkjennes i henhold til europeiske standarder.

- Hvis du ønsker andre kvaliteter av fyringsolje, må du forsikre deg om at tank, rør og brenner er egnet for denne sier Knut Evant, teknisk leder i Vera Tank AS.

Valg av tank

- Nedgravd tank gir deg mulighet for lagring av stor mengde olje. Hvis du graver ned en ny glassfibertank i hagen, skal den trykktestes etter to år. Etter det er det 30 år til neste kontroll. Du kan også installere seriekoblede innendørstanker som er godkjent for plassering i fyrrom. Det er ingen krav til etterkontroll for innendørstanker da de leveres med dobbeltvegg og lekkasjeindikator, sier Knut Evant.

Om Vera Tank AS:

• Leverandør av tankløsninger for sikker lagring og transport av olje, drivstoff og kjemikalier gjennom 50 år. • Vera Tank er everandør til aktører i bygg- og anlegg, landbruk, havbruk, industri, transport, sjø- og luftfart.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår