Onninen satser velferdsteknologi

 
Onninen satser velferdsteknologiBildet: Onninen har bygget et eget velferdshus som står på hovedkontoret på Berger.
– Vi ønsker å gjøre dette enkelt og ukomplisert. Det gjør teknologien tilgjengelig for flere, sier adm. direktør Endre Espeseth i Onninen

Onninen har jobbet med ulike aktører både i og utenfor bransjen for å utvikle løsninger, produktpakker og salgs- og markedsmateriell for velferdsteknologi. Målet er å dekke reelle behov som er avdekket i markedet.

– Vi ønsker å ta samfunnsansvar ved å finne frem til gode løsninger for brukerne. Velferdsteknologi kan gjøres veldig vanskelig og komplisert. Men det kan også gjøres enkelt og ukomplisert. Ved å bruke velkjent og velprøvd teknologi kan vi bidra til å gjøre teknologien og løsningene tilgjengelig for flere. Mange har i dag en oppfatning om at velferdsteknologi er dyrt og vanskelig. Det er en oppfatning vi vil gjøre noe med, sier administrerende direktør i Onninen, Endre Espeseth.

Onninen har bygget ett velferdshus som står på hovedkontoret på Berger. Huset er en viktig del av velferdssatsingen. I huset vil Onninen og leverandører demonstrere forskjellige løsninger i praksis. Huset er åpent for kunder som ønsker å vise mulighetene som finnes til mulige brukere og sluttkunder.
– Vi har hatt tett dialog med kommuner, brukere, leverandører og kunder for å kunne sette sammen løsninger og produkter som markedet etterspør. Dette er pakker som enkelt og rimelig gir stor gevinst for kommuner og brukerne av teknologien, sier han.

– I dag er også vår egen smarthus- og velferdsteknologikatalog tilgjengelig på nettbutikken vår, Onnshop.no. Der finner du utvalgte produkter og pakkeløsninger som skal gjøre det enklere å finne frem til rett løsning raskere. Dette er et felt som utvikler seg raskt og vi vil fortsette å utvikle og utvide denne utover sommeren og høsten i samarbeid med partnerne våre, sier Espeseth.

Satsingen skjer også i samarbeid med elektrikerkjeden Elfag. Onninen har gitt opplæring og veiledning i velferdsteknologiske løsninger slik at kjedens medlemmer er godt rustet til å gi gode råd og informere om muligheter og løsninger.

Om Onninen, Byggmakker og Kesko:

Onninen er blant de ledende selskapene innen produkter og tjenester knyttet til elektro- og VVS/VA i Skandinavia og Baltikum. Selskapet spesialiserer seg innenfor forretningsmarkedet og har omlag 150 enheter og 3100 ansatte i Norge, Sverige, Finland, Polen, Russland og de Baltiske Landene. Selskapet omsatte i fjor for €1,5 milliarder og i Norge for 2,3 mrd NOK.

Kesko, som er eier av Onninen, er den femte største aktøren innen byggevarehandelssektoren i Europa, og inkluderer kjeder som Byggmakker, K-rauta, Rautia, Senukai og OMA. Selskapet opererer inne byggevarebransjen i Norge, Finland, Sverige, Estland, Latvia, Litauen, Russland og Hviterussland. Kesko omsatte i 2014 for €2,2 milliarder og har totalt omlag 9000 ansatte. I Norge er Byggmakker med sine 89 utsalgssteder og med omsetning på 6 mrd kroner en av landets ledende byggevarekjeder.

Om Velferdsteknologi:

Velferdsteknologi er teknologisk assistanse som skal hjelpe bruker i det daglige liv, i ulikt samspill mellom kommune eller pårørende. Velferdsteknologi er spesielt rettet mot eldre mennesker, personer med kroniske sykdommer eller personer med funksjonsnedsettelse i ulike former og grader. Det anslås at omsetningen av velferdsteknologi vil utgjøre 99 milliarder 2014-kroner i 2035 med en årlig realvekst på 6,4 prosent. Markedet for VVS-arbeid og elektrisk installasjonsarbeid av velferdsteknologi i bygg og anleggsbransjen kan ut ifra dette anslås å utgjøre i overkant av fire milliarder kroner i samme periode.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår