Ønsker meldeplikt på våtrom

 
Ønsker meldeplikt på våtrom– Jeg bygger bad etter byggebransjens våtromsnorm. Det er en trygghet for kunden. BVN er et oversiktlig og godt verktøy som flere bør bruke. Jeg er fortsatt tilhenger av at det bør være meldeplikt på våtrom, og det bør være et organ som tar stikkprøver, sier han.
Byggmester Bent Fuglerud mener det slurves og gjøres mye dårlig arbeid, og at det burde være meldeplikt på våtrom. Fagrådet for våtrom åpner for at økt tilsyn kan være en vei å gå.
 
Tekst og foto: Rune Midtskogen
 
35-åringen har lommene fulle av erfaring. Bent fra Lier ved Drammen har drevet eget tømrerfirma i 11 år. I dag er de to, han og en lærling. Han bygger også bad og er selvfølgelig er godkjent våtromsbedrift.
 
Tilhenger av meldeplikt
– Jeg bygger bad etter byggebransjens våtromsnorm. Det er en trygghet for kunden. BVN er et oversiktlig og godt verktøy som flere bør bruke. Jeg er fortsatt tilhenger av at det bør være meldeplikt på våtrom, og det bør være et organ som tar stikkprøver. Generelt bør det være langt mer tilsyn på byggeprosjekter enn det er i dag, da kunne en luket ut de useriøse aktørene. Det slurves og gjøres mye dårlig arbeid, men heldigvis er det også mange seriøse firmaer, sier han.
 
Økt tilsyn kan være en mulighet
– Mange med lang erfaring har ønsket bygningskontrollen og kontrollen til vannverket tilbake – men den tid er forbi. Men økt tilsyn kan være en vei å gå. De seriøse har ingenting å frykte, sier fagsjef i Fagrådet for våtrom, Bjørn Grimsrud.
 
Sier ofte nei til jobber
Bent Fuglerud er drivende engasjert i faget, og er aktiv i Byggmesterforbundets lokalavdeling i Buskerud.
– Jeg er heldig som hele tiden har fulle ordrebøker. Jeg må dessverre ofte si nei til jobber, men jeg kan ikke ta på meg mer enn jeg kan håndtere. En blir fort sårbar når en driver et lite firma, sier han.
Vi møter den sindige byggmesteren på et byggeprosjekt i Tranby, Lier - bare få minutters kjøretur fra Drammen. Her bygges det en gigantisk enebolig med fantastisk utsikt. Bent Fuglerud AS er totalentreprenør.
– Det er viktig å være seriøs og gjøre et skikkelig stykke arbeid. Utførelse, prosjektering og sikkerhet henger sammen. Og dokumentasjon blir bare viktigere. Og glem for all del ikke å kommunisere med kunden. Finn ut hva han egentlig vil før du setter i gang.
 
 
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår