Ønsker teknisk forum for VVS-løsninger

 
Ønsker teknisk forum for VVS-løsningerBildet: Produktsjef tekniske produkter i Geberit, Odd Skriden. Foto: Odd Borgestrand
Produktsjef tekniske produkter i Geberit, Odd Skriden, mener VVS-produsentene er lokomotivene for innovative løsninger, men enkelte rørleggere jakter også på de gode løsningene.

Av Odd Borgestrand

- Vi er flere aktører som leverer ulike løsninger og systemer innen VVS-bransjen. Mange av oss er medlem i VVP, men denne foreningen har pr i dag ikke et forum som åpner for å diskutere tekniske løsninger på ulike produkter. Dersom vi hadde en felles arena kunne vi også opptrådt samlet overfor myndighetene for å få fram løsninger som er godkjent i andre europeiske land, sier Skriden til VVS aktuelt.  

- Nå fungerer det slik at produkter må spesialkonstrueres etter et norsk regelverk, og i mange tilfeller er dette å gå «baklengs inn i framtida». Vi er nok for opptatt av å passe vår egen forretning i stedet for å samle oss under en felles fane, innrømmer Skriden.

Skriden stiller seg positiv til å etablere et teknisk forum i VVP der de ulike produsentene sammen jobber fram enda bedre tekniske løsninger enn det som finnes på markedet i dag. Det handler om å våge å være åpen også overfor konkurrenter. 

- Det tok eksempelvis svært lang tid før Alupex-systemene for tappevann og varmeanlegg fikk den oppmerksomheten systemet fortjente, fordi kobberrørene hadde så sterk posisjon i bransjen etter generasjoners bruk.  Det er ikke lenger nødvendig for en rørlegger å bære tungt, kappe komplisert og jobbe med materialer som tar lang tid å få på plass, hevder Skriden.

Geberit er sammen med Armaturjonsson, Høiax og Uponor partnere i prosjektet VarmtVann2030 i regi av Sintef, der hensikten er å komme fram til mer energieffektive og miljøvennlige løsninger for bruk av tappevann i ulike bygningstyper. Det viser at produktleverandører kan samarbeide, og et utvidet samarbeid i regi av VVP ønsker Skriden derfor velkommen.

Hele intervjuet med Odd Skriden, og svaret til VVP, kan du lese i VVS aktuelt nr. 2, som snart går i trykken.

Ikke abonnent på VVS-bransjens største fagblad? Kontakt oss gjerne for et helt uforpliktende prøveabonnement!
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår