Optimera solgt til Davidsen Tømmerhandel

 
Optimera solgt til Davidsen TømmerhandelBildet: - Vi ser dessuten noen opplagte synergier som vil komme håndverkere og entreprenører til gode, sier Henrik Clausen, administrerende direktør i Davidsen Tømmerhandel
Den danske byggevarekjeden Davidsen Tømmerhandel overtar konkurrenten Optimera fra det franske Saint-Gobain-konsernet.

- Optimera har høy kompetanse, særlig innenfor det profesjonelle markedet. I tillegg står de sterkt i deler av landet, hvor vi gjerne ønsker å ta markedsandeler. Vi kjøper en virksomhet i vekst, med svært dyktige ansatte. Dette vil avgjort gi Davidsen Tømmerhandel et positivt løft over hele Danmark i de kommende årene. Vi ser dessuten noen opplagte synergier som vil komme håndverkere og entreprenører til gode, sier Henrik Clausen, administrerende direktør i Davidsen Tømmerhandel, i en pressemelding.

Oppkjøpet, som nå skal godkjennes av danske konkurransemyndigheter, øker Davidsens nettverk av profesjonelle byggesenter til omtrent det dobbelte. (cirka 30), og gjør Davidsen til den tredje største byggevarekjeden i Danmark. Kjøpet av Optimera betyr blant annet, at den familieeide bedriften rykker sterkt inn i København, Aarhus og Aalborg.

Optimera har de senere årene gjennomgått et større strategiskifte, hvor kjedens samdistribusjon med Saint-Gobain-kjeden Brødrene Dahl har blitt skilt fra hverandre. Oppkjøpet betyr at Davidsen Tømmerhandel overtar alle Optimeras lokasjoner og ansatte i Danmark.

Davidsen Tømmerhandel omsatte for 1,8 milliarder danske kroner i 2017/2018. Etter oppkjøpet av Optimera forventes en årlig omsetning på over 2,5 milliarder årlig, med mer enn 1.000 ansatte. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår