Ørland leder an i kampen mot Legionella

 
Ørland leder an i kampen mot LegionellaIllustrasjonsbilde
20. juni huser kommunen Trøndelags største fagsamling om sikring av trygt vann i offentlige og private bygg.

- For tre uker siden gikk Legionellaalarmen på Radiumhospitalet i Oslo. Med stor sannsynlighet går den snart igjen et annet sted i Norge. Gjennomsnittlig varsles det i Norge om rundt 40 tilfeller av potensielt dødelig legionærsykdom som følge av bakterier i tappevannet og mørketallene er ifølge Folkehelseinstituttet store, sier daglig leder i Apurgo, Lise Marie Nergaard, i en pressemelding.

Svømmehaller, hoteller, sykehus, sykehjem og andre private og offentlige bygg er spesielt utsatt. Nå mobiliseres det til en storstilt fagsamling om sikker vannbehandling på Ørland.

- Ørland er en foregangskommune når det gjelder sikker vannbehandling. Med det innovative vannbehandlingssystemet Apurgo M3 i mange av sine offentlige bygg har de sikret seg et effektivt vern mot farlige vannbårne sykdommer. Teknologien er et resultat av avansert forskning ved NTNU og dreper legionella og andre farlige bakterier ved hjelp av mikroskopiske mengder sølv og kobber. Dette fjerner behovet for høye temperaturer og tradisjonell klorbehandling, noe som kan bidra til å redusere energiforbruk betraktelig. Siden behovet for å spyle anlegget manuelt med klor eller andre skadelige kjemikalier i perioder faller bort, senkes også driftskostnadene, sier Nergaard.

Driftssjef i Ørland, Ole Arnold Sørgård,er fornøyd med teknologien.

- Systemet sikrer oss mot Legionella i for eksempel sommerferier, noe som gir oss den tryggheten vi vil ha. At vi kan spare energi ved å senke temperaturen på varmtvannsanleggene, er også en bonus som er helt i tråd med kommunens energi- og klimaplan, sier Sørgård.

- Det er særdeles hyggelig når trønderske kommuner har tro på og investerer i teknologi utviklet og produsert i Trøndelag, sier daglig leder i Apurgo, Lise Marie Nergaard, som også er initiativtaker til fagsamlingen på Ørland.
- Over alt i Norge finnes det bygg med gamle systemer som koster eiere og leietagere unødvendig mange penger i vedlikehold, tapt energi og, ikke minst, bekymringer rundt smittespredning. Nå ser vi at flere og flere i bygg og anleggsbransjen anerkjenner problemet og etterlyser oppdatert innsikt og kompetanse. Det skal de få 20. juni, sier hun.

- Vi bruker rett og slett vårt eget tiårsjubileum til å sette fokus på dette viktige temaet. Sikker vannbehandling er tross alt ikke bare teknologi på sitt aller beste. Det er teknologi på sitt aller viktigste, understreker Negaard.

Les mer om programmet, samt påmelding for fagsamlingen her

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår