Oso vant over underleverandør

 
Oso vant over underleverandørHer er resultatet etter en av de mange berederbrannene. (Foto: Politiet).
Det var ikke Oso som hadde skylden for de mange berederbrannene, mener Oslo Tingrett. De fastslår at det var dårlig arbeid fra en underleverandør. Nå må italienske Min-Tec ut med over 30 millioner kroner i erstatning.

Dette skriver Nemitek (Norsk energi- og miljøteknikk) på sin nettside.  

En lang rekke branner har de siste årene begynt i varmtvannsberederen. Berederbrannene har ført til store skader, og i 2016 omkom en kvinne i Harstad i en brann som var knyttet til berederen. Nå har Oso og Gjensidige fått medhold i Oslo tingrett i at de fleste brannene skyldtes en feil i en kontakt, skriver nettstedet.

MT-59 

En rekke branner fra 2010 og utover begynte i elboksen der MT-59-kontakten var brukt. Den koblet sammen eksterne og interne ledninger i Oso-berederne.

I tillegg til alle kravene fra sluttkundene som ble utsatt for brannene, krevde Oso også å få dekket utgiftene til den store kampanjen som måtte til for å tilbakekalle alle berederne med feil. Bare den kostet flere millioner.

Dårlig krymping

Tidligere Kripos-etterforsker Reidar Nilsen skal ha gått gjennom brannene, og i 36 av dem fant han ut at brannen skyldes serielysbue i apparatkontakten. Det skal ha skjedd i krympepunktet der lederne i apparatkabelen på strømkilde-siden av MT59-kontakten er festet til hun-flatstiftene inne i kontakten.

Tingretten konkluderer med at det er mest sannsynlig at brannene er forårsaket av dårlig utføring av krympingen.

Les mer hos Nemitek her

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår