Otovo tildelt Storebrands bærekraftspris

 
Otovo tildelt Storebrands bærekraftsprisKloden vår: Konferansier Ole Mathismoen fra Aftenposten og salgssjef Christel Mathiesen i Otovo under prisutdelingen i Oslo onsdag 8. novemeber 2017.
Solenergiselskapet Otovo er tildelt Storebrands bærekraftspris, "Årets håndtrykk". Prisen ble utdelt av klimaminister Vidar Helgesen nylig.

Bærekraftsprisen ble delt ut i Folketeateret i Oslo under Aftenpostens bærekraftskonferanse, "Kloden Vår". Det var Storebrands konsernsjef Odd Arild Grefstad og klimaminister Vidar Helgesen som stod for overrekkelsen.

De tre kandidatene som var nominert til finalen var foruten Otovo marinbiologene i DD Waters som jobber med å bruke avsaltingsanlegg i skip for å tilby rent drikkevann og Norsk Klimanettverk som arbeider for folkeopplysning om klimaspørsmål.

- Det var ærefult bare å være nominert. Å bli tildelt prisen er litt overveldende. Tusen takk til alle som har stemt og alle som tar kloke klimavalg hver dag, sa Christel Mathiesen, salgssjef i Otovo, som var den som tok i mot prisen.

Fagjury og folket avgjør

I forbindelse med at Storebrand feirer sitt 250-årsjubileum i år opprettet konsernet en pris for å belønne bedrifter, organisasjoner eller enkeltpersoner som gjør en forskjell på bærekraftsfeltet. Prisen har fått navnet "Årets håndtrykk", og vinneren mottar 500.000 kroner i prispenger.

Hvem som får Årets håndtrykk avgjøres av en fagjury på seks personer med ekspertise innen klimaspørsmål, og gjennom en allmenn avstemning på Storebrands hjemmeside. Vektingen av de to kriteriene er 70/30. Les mer om "Årets håndtrykk" her.

Vil utvide til flere land

Otovo bruker data om solinnstråling og bygninger sammen med en egenutviklet algoritme for å planlegge solcelleprosjekter på vanlige hustak, garasjer og låver. Løsningen baserer seg på de laveste prisene som er mulige å oppnå med et nettverk av solcellemonteringseksperter landet over.

- Vi skal investere pengene i å utvikle programvaren så vi kan tilby denne løsningen i andre land enn Norge, sier Andreas Thorsheim, daglig leder i Otovo.

Otovo starter opp i Sverige denne vinteren, og har land med høyere klimautslipp i kikkerten for videre ekspansjon.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle