På markedet med nytt membransystem

 
På markedet med nytt membransystemBildet: Kai Jevne i enden av rullen på 30 m2. Altså 50 prosent mer enn arealet som kreves i standardvåtrom. Foto: Johnny Almvang
Mapei etterlyser testpiloter til det nyeste membransystem for vann- og damptetting av våtrom.
Av Johnny Almvang, Fagrådet for våtrom

– Ja, det er det vi kaller det!  Produktsjef hos Mapei, Kai Jevne, stusser over Fagrådet for våtroms prøvesmaking på begrepet. Jeg foreslår duk-membran eller membranduk.. For «folie» er jo noen tynne, glatte og gjennomsiktige greier.

Men etter å ha sett og kjent på Teknisk godkjenning (TG) nr. 20575, Mapeis nyeste membransystem for vann- og damptetting av våtrom, er forhåndskepsis borte som dugg fra speilet. Dette fungerer!

Klokketro på nyvinningen

For dere som lurer: Mapeguard WP90 og WP 200 er de nye Mapei-barnas rette navn.

– Membrantykkelsen er da på 0.34 mm og 0.48 mm. Altså under tykkelseskravet for smøremembran, men likevel med SD-verdier langt bedre enn kravet. Vi har stor tro på at våre foliemembraner vil slå an. Som alltid med nye ting kan det bli litt tregt i starten, men vi vet at kvaliteten og konseptet er helt på topp. Det er faktisk den første foliemembranen, av flere testet hos Sintef Byggforsk, som er gitt full TG. Så nå begynner jobben vår, forteller Kai Jevne til Fagrådet for våtrom.

– Du mener med kreativ markedsføring og litt overdreven positiv argumentasjon?

– Nei, kursing og saklig info. Her tilbys det TG-data, og BVN-blad nr. 34.335, opplæring og brukerkurs ute hos forhandlere. Kunnskap om systemet er en viktig del av implementeringen. Vi håper og tror at håndverkere som har ansvar for smøremembraner ikke vil kvie seg for jobben med å lime fast foliemembraner. Systemet er så allsidig at underlaget egentlig kan være nesten hva som helst. Vi har spesiallim som holder. Og med bruk av overlapp, mansjetter og hjørneprodukter på vanlig måte, blir resultatet minst like bra som med smøremembran. Også rundt sluket.

– Minst like bra?! Du mener vanntettere?

– Hehe. Nei. Men med Mapeguard er du 100 prosent sikker på at tykkelsen er slik produsentene anviser i henhold til forskrifter - og BVN. Hver gang. Automatisk.

Lavere materialkostnad

Produktsjefen forteller om stor lønnsomhet ved bruk av nyvinningen.
– Lønnsomheten i bruken av Mapeguard kan vi enkelt illustrere ved å sammenligne material- og tidskostnad med smøremembran: Materialkostnad er noe høyere, men godt under 50 prosent. Tidsforbruk ved legging er minst halvert. På rent, tørt og underlag skal det kun påføres ett sjikt primer pluss et sjikt med Mapei Mapeguard WP Adhesive, (lim) som limer folien til underlaget, forteller Jevne til Fagrådet for våtrom.

Jevne forteller at ved innstallering av Mapeguard vil den totale vekten av materialene som benyttes i standard bad, være omtrent 20 prosent av vekten til materialene benyttet ved et tradisjonelt smøremembransystem.

– Og fjerning av tomemballasje reduseres tilsvarende. I sum mener vi å ha dekning for å si at innsparingen ved vår membranløsning er cirka. halvparten. Selv når vi velger den tykkeste og dyreste, Mapeguard WP 200. Den er litt enklere å legge enn den tynneste. Den tynnere er tett nok og rimeligere, men kan oppleves som litt spinkel å jobbe med, sier produktsjefen hos Mapei.

Etterlyser testpiloter

– Høres nesten for godt til å være sant. Noen erfaringer som kan dokumentere regnestykket ditt?

– Ikke fra Norge så langt, men det kommer. Vi etterlyser forøvrig to testpiloter, som vi vil tilby kursing og gratis materiell, slik at vi kan følge opp prosjektet for å skaffe oss erfaringsdata som kan benyttes til dokumentasjon og markedsføring. Interesserte kan kontakte meg på Kai.jevne@mapei.no

– Vil du si noe til våre Godkjente våtromsbedrifter i sakens anledning?

– Ja! Kom og ta tak i, og føl på vår nye foliemembran. Vi er trygge på at alle som holder i den skjønner hvorfor den lenge har vært en suksess i andre land, blant annet Sverige. Og frykt ikke komiske blomstertapetseringsutfordringer. Her kan det smøres i vilden sky, og resultatet blir nesten bare bedre, jo mer lim som brukes, og uten tanke på tapetmønster. Men selvsagt anbefaler vi riktig lim-mengder utfra så vel kostnader som tørketid.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår