På topp som fremtidsrettede bykommuner

 
På topp som fremtidsrettede bykommunerOrdfører Lisbeth Hammer Krog fra Bærum kommune, konsernsjef Christian Nørgaard Madsen og Bernt Sverre Mehammer fra Multiconsult.
Bærum er på topp som den mest fremtidsrettede norske bykommunen, viser en byindeks utarbeidet av rådgivingsselskapet Multiconsult. På de to neste plassene kommer Sola og Stavanger.

71 norske bykommuner er vurdert etter hvor fremtidsrettet de er når det gjelder kultur for verdiskaping, kompetanse, økonomisk tetthet og stedskvalitet.

- Listen viser at størrelse og oljetilknytning er viktig, men også at det er mulig å bygge en kultur for verdiskaping i alle slags byer. Stavanger-regionen og Oslo-regionen preger topplisten, men også storbyene Trondheim og Bergen er blant de 10 mest fremtidsrettede bykommunene, forteller Bernt Sverre Mehammer, leder for urban mobilitet og verdiskaping i rådgivingsselskapet Multiconsult.

Han påpeker at de mindre byene Kongsberg og Ålesund også er blant de ti beste byene, noe som viser at byer kan lykkes på tross av størrelse og olje. For Kongsbergs del handler det om en flere hundre år gammel tradisjon med teknologisk spisskompetanse fra åpningen av sølvgruvene, mens for Ålesund er det klare spor av den sunnmørske kremmerånden.

Bærum på topp
Bærum kommer aller best ut av de 71 bykommunene, og høy kompetanse, god produktivitet og økonomisk virksomhet, samt nærhet til hovedstaden Oslo er faktorer som bidrar til å sikre topplasseringen.

- Vi har lenge jobbet etter visjonen «Sammen, skaper vi fremtiden». Denne prisen er svært gledelig og den forteller oss at vi er på rett vei. Jeg gleder meg til å komme hjem og dele nyheten med alle de flinke folkene i rådhuset, de smarte innbyggerne og det kompetente næringslivet, sier Lisbeth Hammer Krog, ordfører i Bærum kommune.

Dette er de 10 mest fremtidsrettede bykommunene i Norge, ifølge Multiconsults byindeks:

1. Bærum
2. Sola
3. Stavanger
4. Oslo
5. Kongsberg
6. Sandnes
7. Bergen
8. Trondheim
9. Bryne
10. Ålesund

Verdiskaping viktigere fremover
- Globalisering, klimaendringer og eldrebølgen utfordrer Norges velstand. For å bevare posisjonen som et av verdens beste land å bo i, må vi fremover ha sterkere fokus på hvordan vi legger til rette for fremtidsrettede bedrifter og verdiskaping. Byindeksen er et verktøy som byene kan bruke til å bli bevisst hvordan de ligger an og hva de kan forbedre, sier Bernt Sverre Mehammer.

Norges mest fremtidsrettede bykommune ble kåret på konferansen Evolve Arena 6. desember

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår