Peab bygger passivbygg på Universitetet i Tromsø

 
Peab bygger passivbygg på Universitetet i TromsøTannbygget, Universitetet i Tromsø. Illustrasjon; Borealis Arkitekter.
Tannbygget, som blant annet huser tannlegeutdanningen i Tromsø, skal bygges ut med et tilbygg på fire etasjer. Peab Bjørn Bygg er valgt som totalentreprenør, og kontrakten har en verdi på 40 millioner kroner eks. mva.

Byggherre Troms fylkeskommune har stilt strenge miljøkrav til både tilbygget og selve byggeprosjektet. Tilbygget skal oppføres som passivbygg i henhold til NS3701, og skal ha en kvalitet som gjør at det kan sertifiseres som minimum Breeam Very Good. Byggeprosjektet skal utvikles med energieffektive løsninger innenfor kostnadseffektive rammer. Entreprenøren skal også legge til rette for miljømessige løsninger knyttet til blant annet energi, avfallssortering, energitap og materialvalg i prosjektet.

− Vi ser svært positivt på at byggherren stiller strenge miljøkrav, og veldig glade for at vi fikk tildelt dette prosjektet. Peab Bjørn Bygg er en entreprenør med sterk lokal forankring i Tromsø, og våre medarbeidere er engasjerte i en klimavennlig samfunnsutvikling for byen vår, sier Gro Skaar Knutsen, administrerende direktør i Peab Bjørn Bygg i en pressemelding.

Ett års byggetid
I Tannbygget ligger Institutt for klinisk odontologi, som utdanner tannpleiere, tannleger og spesialisttannleger. I samme bygg ligger også Tannhelsetjenestens kompetansesenter for Nord-Norge og Universitetstannklinikken. Det nye tilbygget blir ca. 1400 kvadratmeter stort, og skal i all hovedsak inneholde kontorer og møterom, og et teknisk rom.

− Vi har oppstart på byggeplass i april 2020, og beregner om lag ett års byggetid. Vi er veldig motiverte for å komme i gang med prosjektet, sier anleggsleder Jan Inge Lilleng i Peab Bjørn Bygg.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår