Petter er Norges hyggeligste rørlegger

 
Petter er Norges hyggeligste rørleggerBildet: Petter Warnes, servicerørlegger hos Rørfunn AS i Trondheim, er kåret til Norges hyggeligste rørlegger.
Lørdag kveld var det duket for bransjekåringen Norges Hyggeligste Håndverker. Petter Warnes gikk helt til topps i kategorien rørlegger.

– Det føles herlig og jeg har vært spent. Det er hyggelig å bli satt pris på, sier Petter Warnes, rett etter å ha blitt kåret til Norges Hyggeligste Rørlegger 2023. 

59 år gamle Petter Warnes er servicerørlegger hos Rørfunn AS i Trondheim, og har arbeidet som rørlegger over halve livet. Som ung hadde han som mål å ta fagbrev i et av håndverksfagene. Valget falt på rørleggeryrket som virket både allsidig og spennende. Dette viste seg å være riktig valg, og Petter har aldri angret på at han endte opp som rørlegger. Noe av det han verdsetter mest med yrket er den varierte arbeidshverdagen.

– Ingen dager er like, og det gjør at jeg gleder meg til å se hva hver dag har å by på, sier Warnes.

- Magisk å ta en pustepause ute i frisk luft

Petter er opprinnelig fra Skaun, i Trøndelag, men er nå bosatt i Trondheim. Byens tilknytning til marka legger godt til rette for å dyrke rørleggeren sine fritidsinteresser. For å koble av fra jobbhverdagen er han nemlig glad i å tilbringe tid i marka og på fjellet.

– Selv om jeg elsker å jobbe, og er veldig fornøyd med arbeidshverdagen min, er det viktig å koble av noen ganger. For meg er det magisk å ta en pustepause ute i frisk luft, omringet av norsk natur, sier han.

LES OGSÅ: Ingeborg-nettverket inngår samarbeid med Norges Hyggeligste håndverker

Petter liker altså å være i aktivitet på fritiden og har hatt en sentral rolle i fotballmiljøet, hvor han har vært trener på ulike nivåer. Rørleggeren er sosial, og beskriver seg selv som både hyggelig og utadvendt. Han understreker at han ikke orker å gå rundt og være sur. Denne innstillingen har tydeligvis smittet over på andre, for det manglet ikke på stemmer og engasjement rundt Petter i årets kåring. I tillegg bugnet det av komplimenter i de innsendte nominasjonene av ham i forkant av "Norges Hyggeligste Håndverker".

I hovedkategorien av Norges Hyggeligste Håndverker 2023, gikk elektriker Lea Erlandsen av med seieren.

Bildet: Petter Warnes (t.v.) på scenen sammen med konferansier Petter Pilgaard. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker

Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjen. Kåringen av "Norges Hyggeligste Håndverker" fokuserer på de positive historiene fra håndverksbransjen, løfter frem gode rollemodeller, og håper å inspirere ungdom til å velge yrkesfag. Ambisjonen er å bringe stoltheten tilbake til håndverksyrkene.

Juryen er satt sammen av representanter fra sentrale organisasjoner og aktører i håndverkerbransjen. Juryen skal speile at kåringen er et felles bransjeløft for håndverksbransjen, og være objektive ovenfor de spesifikke fagene som deltar. Antall stemmer kandidatene får i kåringen er selvfølgelig viktig, men det er juryen som til syvende og sist beslutter finalister og vinnere.

 
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår