Pipelife fant løsning på Herøya

 
Pipelife fant løsning på HerøyaBildet: Pipelife-teamet etablerer midlertidig produksjon av rørdeler i industrihall på Herøya. Fv. Lars Erik Johannessen, produksjonsansvarlig for deler, Ola Kråketo og Simen Klausen, sveisere, Pipelife og Asgeir Knutsen, Herøya Industripark AS.
Pipelife manglet produksjonslokaler til gigaleveranse, men fant løsning i Herøya Industripark.

I en produksjonshall på Herøya, er tre mann fra Pipelife i full gang med å produsere 12 rørdeler som kompletterer rørsystemet bedriften skal levere. Det var i mars at Pipelife vant en av sine største eksportkontrakter, verdt 170 millioner kroner, til et nytt kraftverk under bygging i Matarbari, Bangladesh.

Problemløser

Produksjon av rørene er gjennomført ved fabrikken på Stathelle, men Pipelife manglet produksjonsfasiliteter for 12 store rørdeler som kobler rørene sammen.

– Herøya Industripark AS er en problemløser for oss, sier Lars Erik Johannessen til heroya-industripark.no

Han er operativ produksjonsansvarlig for rørdelene som skal produseres. 

– Vi hadde ikke plass i egne produksjonslokaler på Stathelle og er veldig fornøyd med å etablere produksjonen her de neste par månedene, roser han.

LES OGSÅ: Vinner storkontrakt i Bangladesh

Hjelpe en god nabo

– For oss i industriparken er vi glade for å hjelpe en god nabo til å gjennomføre oppdraget sitt, sier Asgeir Knutsen, forretningsutvikler i Herøya Industripark AS. 

– Så er det jo veldig positivt å kunne bruke ledige lokaler som midlertidig venter på å bli tatt i bruk. Styrken til regionen er at vi har mulighet til å hjelpe naboer med å gjennomføre industriprosjektene sine, sier Knutsen.

Johannessen er veldig fornøyd.

– Det er en stor verdi for oss å være i industriparken. Det krever mye ressurser å etablere seg et nytt sted for å gjennomføre en produksjon av slike dimensjoner. Vi trenger en del utstyr, mangler det noe, så finner vi det her.

Produksjonssamarbeid i tre operasjoner

Det er godt med plass i hallen som ligger i samme bygg, vegg i vegg, hvor NEL gjør klar industrihaller for hydrogenproduksjon

– Produksjonen er i tre operasjoner, og vi samarbeider med Telemark Entrepenørservice som gjør sandblåsing og Bilfingers plastverksted som skal utføre glassfiberarmering på rørene utvendig, forklarer Johannessen.

– Vi tar imot prefabrikkerte rørdeler. Vi bender og sveiser dem i en 45 graders vinkel, deretter blir de sandblåst og tilslutt glassfiberarmert på utsiden.

Skipes ut fra Stathelle og Herøya

– Rørdelene er klar for utskiping med Tangen Shipping fra Herøya i oktober, mens rørene produsert på Stathelle blir hentet med slepebåt allerede neste uke, avslører Johannessen.

– Båten skal slepe 12 stk, 620 meter lange polyetylen (PE) rør med diameter 2,3 m, og med slepbredde på 30 meter, til Bangladesh. Slepet er antatt å ta 4 måneder.

Bildet: - Dette er spennende og stort å være med på, sier Pipelife-teamet engasjert. Fra venstre Lars Erik Johannessen, produksjonsansvarlig for deler, Ola Kråketo og Simen Klausen, sveisere.

(Kilde: heroya-industripark.no)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår