Pipelife overtar QPS

 
Pipelife overtar QPSBildet: Daglig leder i QPS, Roy Salminen (t.v.) og Arvid Engløkk, prosjektleder og gründer i QPS. får np Pipelife Norge inn på eiersiden.
Pipelife Norge overtar pumpespesialisten QPS. Pipelife komplementerer dermed sin portefølje av infrastrukturløsninger for vann og energi, med innovative og prefabrikkerte pumpestasjoner.

Med overtakelsen av QPS i Levanger styrker Pipelife sin markedsposisjon innen infrastruktur for vann- og miljøteknikk. QPS leverer nøkkelferdige pumpestasjoner for vann, avløp og sjøvann og tilbyr komplette løsninger med en prefabrikasjonsgrad på opp mot 100 prosent med kundespesifikk design, prosjektering og montering.

Pumpestasjoner

Oppkjøpet er i tråd med Pipelifes strategiske utvikling for å bli en komplett systemleverandør. Pipelife leverer allerede en omfattende portefølje av innovative systemløsninger for bærekraftig og effektiv transport og beskyttelse av vann og energi. Nå utvides dette med et komplett utvalg av pumpestasjoner, sier administrerende direktør Sigmund Aandstad i Pipelife Norge i en pressemelding.

- Med overtakelsen får Pipelife også en ny forretningsmulighet med QPS sine energiløsninger ved bruk av sjøvann til oppvarming og nedkjøling. Teknologien er allerede i bruk flere steder i landet og vil være et viktig skritt innen bærekraftig oppvarming og kjøling av bygg og industri. Norge har en lang kystlinje med kontinuerlig tilførsel av energi, og med mye industri. I et marked med uforutsigbare strømpriser har vi tro på at mange vil gjøre investeringer knyttet til det grønne skiftet, sier Aandstad.

Passer godt inn

– De siste årene har vi beveget oss fra å være en rørprodusent til å levere smarte rørsystemer. Med overtakelsen av QPS kan vi nå også levere komplette pumpestasjoner. QPS sin kompetanse på prosjektering og design passer godt inn i vår strategi fremover, sier administrerende direktør Sigmund Aandstad i Pipelife Norge og fortsetter:
– QPS har et spennende produktspekter med høy grad av prefabrikasjon. Pumpestasjonene produseres ferdig i et kontrollert miljø i verkstedet og trenger minimalt med bearbeiding på byggeplass. Fremover må vi effektivisere måten vi bygger og installerer på. Da er prefabrikasjon i kontrollert miljø en del av løsningen. Her har QPS kommet langt og bygget opp en unik kompetanse, sier Aandstad.

SE VIDEOPRESENTASJON AV QPS HER

Fant match i Pipelife

Rørleggermester Arvid Engløkk etablerte QPS i 2012. I sitt tidligere virke som rørlegger har han selv sett hvor skoen trykker og bedriften har blitt en utfordrer i markedet med sine innovative løsninger og høy grad av prefabrikasjon. 
– Våre produkter har et stort potensial både nasjonalt og internasjonalt. Vi har derfor sett etter en industriell partner for å bringe selskapet videre. Vi er strålende fornøyde med at vi endte med Pipelife og er sikker på at det vil være starten på en spennende utvikling basert på den kompetansen som finnes både i QPS og Pipelife, sier Arvid Engløkk. 

Om QPS:
QPS AS spesialiserer seg på prefabrikkerte pumpestasjonsløsninger. Selskapet leverer pumpesystemer for tre bruksområder: Kommunal vannforsyning og avløpsvann, akvakultur og industri, samt energiapplikasjoner som design og installasjon av sjøvannssystemer for oppvarming og kjøling. I 2021 hadde selskapet en omsetning på NOK 41,7 millioner. 

Om Pipelife Norge:
Pipelife Norge er Norges største produsent og leverandør av rørsystem i plast med tre fabrikker i Norge og rundt 250 ansatte. Bedriften er en del av Pipelife-konsernet som er blant Europas ledende produsenter av rørsystemer til infrastruktur og bygg. Pipelife sine rørsystem benyttes til vann, avløp, kabelbeskyttelse og elektriske husinstallasjoner. En betydelig andel av produksjonen går til eksport. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår