Planlegger rørfornying ved Nordlandssykehuset

 
Planlegger rørfornying ved NordlandssykehusetIllustrasjonsbilde. Foto: Odd Borgestrand
AKTUELLE PROSJEKTER: Nordlandssykehuset HF ønsker tilbud på rørfornying i fløy R ved Nordlandssykehuset i Bodø.

Av Bjørn Laberg

Første etasje i fløy R skal totalrenoveres og vil derfor renskes helt inn til betongen. Dette betyr at alle avløpsrør enten må byttes ut eller rørfornyes for å være sikker på at gamle rør ikke skal skape problemer i fremtiden.

Det skal gjennomføres en rensing og inspeksjon av alle avløpsrør fra ca. 50cm over gulv i 1. etasje, ned til bunnledninger samt alle bunnledningene under R-fløy. Rørene dette gjelder er fra og med dimensjon 2 1/2" og oppover. I utgangspunktet skal alle rørene her få rørfornying.
Det skal i tillegg utføres rensing og rørinspeksjon av alle avløpsrør fra 50 cm over dekke 1. etasje, til 50 cm over dekke i 4. etasje. Her skal en vurdere behovet for rørfornying på hvert enkelt rørstrekk.

Rehabiliteringsprosjektet av 1. etg. skal være ferdig innen utgangen av 2021. Dette betyr at det er ønskelig at entreprenøren er ferdig med arbeidene før oktober 2021. Siden det er god tilgang til 1. etg. er det ønskelig at alle arbeider som skal gjøres fra 1. etg starter først i rørfornyingsprosjektet. Det er ønskelig at hele rørfornyingsprosjektet er utført til midten av oktober 2021.

Litt fra konkurransebeskrivelsen:

• Hvert rørstrekk må vurderes om det er behov fro rørfornying, om dårlige rør er egnet for rørfornying, eller om det er så dårlig at det må legges helt nye rør. 

• På de plassene hvor det er mer hensiktsmessig å skifte ut rør i stedet for rørfornying, vil en rørentreprenør utføre denne jobben. Dette gjelder også på steder der rørfornyingsfirmaet ikke kommer til på grunn av at det vanskelig å nå rørstrekket som følge av rørets geometri etc. 

• Det skal utarbeides en rapport som forteller noe om tilstand og en eventuell anbefaling til videre tiltak i forhold til disse avløpsrørene. 

• I tidligere rørinspeksjon ble det avdekket at det på noen steder på de vertikale stammene var slag (horisontale) slik at inspeksjonskameraet ikke kom forbi. Her må det muligens benyttes andre eksisterende inngangsveier evt fjerne himling å ta hull på rør for å komme til.

Tiltakshaver: Sykehusinnkjøp HF
Tilbudsfrist: 24. juni 2021

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår