Powerhouse Telemark får millionstøtte

 
Powerhouse Telemark får millionstøtteIllustrasjon: Snøhetta
R8s signalbygg Powerhouse Telemark har fått 12 millioner kroner i støtte fra Enova. - Med den grønne diamanten i Telemark skal vi i R8 bevise at slike prosjekter også kan gjennomføres utenfor Oslo-regionen, sier utviklingsdirektør Tommy Thovsland

- Dette bygget vil med sin positive effekt på miljøet også være en inspirasjon for byggenæringen både nasjonalt og internasjonalt, sier Thovsland.

Powerhouse Telemark er det første BREEAM-Nor sertifiserte bygget i Telemark, og får kategori Excellent, som er det nest høyeste nivået det er mulig å oppnå. Bygget vil generere mer energi enn det bruker gjennom livsløpet, og setter en ny standard for komfort og funksjoner.Sammenliknet med vanlige nybygg er reduksjonen i netto energibehov på hele 66 %.

Statsforetaket Enova, som arbeider for omstillingen til lavutslippssamfunnet, støtter de innovative energi – og klimaløsningene som skal benyttes i bygget med 12 millioner kroner.

- Enova er imponerte over at både eiendomsutvikleren og fremoverlente leietakere ønsker å strekke seg langt for å bygge og arbeide i et av landets absolutt fremste energi- og klimariktige bygg. Gjennom dette prosjektet beviser de at det er mulig å ha høye ambisjoner også for bygg som oppføres utenfor de største byene, sier markedssjef Anders Solem i Enova.

Bygget er tegnet av det internasjonalt anerkjente arkitektkontoret Snøhetta, og blir et fremtidsrettet signalbygg for hele fylket. Bygningsfysikken er utformet for å ha optimal produksjon av elektrisk energi gjennom solcelleanlegget.Powerhouse Telemark vil produsere ca 239 000 kWh per år fra eget solcelleanlegg, og vil med dette bli et lite kraftverk som leverer overskuddsstrøm tilbake til nettet. Det jobbes i tillegg med å se på løsninger for å levere fornybar elektrisitet fra solcelleanlegget direkte til nabobygninger i området.

- Det er summen av de mange innovative løsningene som må til for å oppnå de høye energiambisjonene som er grunnen til vårt bidrag. Vi tror løsningene og bygget kan være til stor inspirasjon for andre kontorbygg, sier Solem i Enova.

Bygget blir på 11 etasjer og 8313 kvadratmeter, og vil blant annet få en eksklusiv takterrasse, treningsrom, garderobe, foajé og kantine. Nesten 80 % av bygget er allerede utleid, og vil stå ferdig ved Kulltangbrua i Porsgrunn andre halvår 2019.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår