Presisering om innbyggingssisterner

 
Presisering om innbyggingssisternerBildet: Bjørn A. Grimsrud, fagsjef i Fagrådet For Våtrom
Bladet BVN 42.410 «Innbyggingssisterner for klosett» er revidert i 2015. Revisjonen har medført noen presiseringer og justerte detaljer.

Av Bjørn A. Grimsrud, fagsjef FFV

Fagrådet for våtrom har fått en henvendelse via VVS aktuelt på endringer i nevnte BVN-blad. Hyggelig å registrere at bransjen følger med på de endringene som gjøres i Byggebransjens våtromsnorm (BVN) gjennom den årlige revisjonen av anvisningene. En av presiseringene er gjort i pkt. 33 «Utskiftbarhet og vedlikehold/reparasjoner» hvor det nå står: «Etter monteringen skal sisterna være lett tilgjengelig for utskifting fra rommet der den er plassert». Denne presiseringen er helt i tråd med anvisningene som er beskrevet og skissert også i tidligere utgave. Bakgrunnen for dette er kravene i TEK10 om tilgjengelighet/utskiftbarhet uten at membransjiktet brytes.

Når det gjelder sisterner som bygges inne i veggkonstruksjonen finnes det i dag ett produkt som har Sintef Teknisk godkjenning (TG) som tillates montert i våtrom dersom det er tilgang fra tilstøtende bakenforliggende rom/sjakt. I BVN har vi ikke beskrevet denne løsningen spesielt. (Avgrensningen gjelder ikke for tørre rom).  Dette medfører at hvis våtrommet skal bygges etter BVN må den utførende skrive et fravik fra denne løsningen i kontrakten. BVN blad 10.200, punkt 2, gir åpning for slike fravik. MEN det forutsetter at den utførende faktisk følger monteringsanvisningen/godkjenningen som krever tilgang fra baksiden!
Så vår oppfordring blir som før: Les montasjeanvisninger!
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår