Produktdokumentasjon fra SINTEF inn i NRF-databasen

 
Produktdokumentasjon fra SINTEF inn i NRF-databasenForskningssjef Jan Olav Hjermann i Sintef Certification (t.v.) og daglig leder Terje Røising i NRF er fornøyde med å ha inngått samarbeidsavtalen. Foto: Jan Kalvik, NRF
Norske Rørgrossisters Forening (NRF) og SINTEF har inngått en samarbeidsavtale om at produktdokumentasjon for VVS-produkter fra SINTEF overføres til NRF-databasen og blir tilgjengelig for alle brukere av denne.

Norske Rørgrossisters Forening eier NRF-databasen, som er en norsk bransjedatabase med vareinformasjon for VVS-produkter. Databasen brukes av grossister, forhandlere og utførende firmaer i bransjen. NRF og Sintef samarbeider nå om overføring av Sintef Teknisk Godkjenning, Sintef Produktsertifikat, europeisk CPR-sertifikat og Europeisk Teknisk Bedømmelse til NRF databasen.

Sintef-dokumentasjonen knyttes til enkeltprodukter i NRF-databasen ved bruk av NRF nummer. Dermed kan man se for hver enkelt vare om den har Sintef-dokumentasjon. Denne kan enkelt lastes ned ved behov.

Alle byggevarer skal ha dokumentasjon
Den norske byggevareforskriften krever at alle byggevarer skal ha dokumentasjon, slik at man kan vurdere om byggevaren oppfyller krav i byggteknisk forskrift og er egnet til bruk i norske bygg. Sintef er utpekt som teknisk kontrollorgan og teknisk bedømmelsesorgan, og har akkrediterte laboratorier for testing av byggevarer.

Forskningssjef Jan Olav Hjermann er svært fornøyd med samarbeidsavtalen.

– Dette gir bransjen enkel tilgang til den Sintef -dokumentasjon som finnes for VVS-produkter. Mange VVS-produkter har forskriftskrav til sertifisering. Sintef har mange sertifiseringer for slike produkter, ikke minst for produkter i kontakt med drikkevann. Det er positivt for bransjen at denne dokumentasjonen nå blir lett tilgjengelig, sier Hjermann i en pressemelding fra Sintef.

Fra før har Sintef en samarbeidsavtale med Norsk Byggtjeneste om overføring av Sintef-dokumentasjon til NOBB-databasen. Nå utvides altså tilbudet til bransjen ved at Sintef -dokumentasjon overføres til VVS-bransjen gjennom NRF-databasen. Tilbudet til bransjen utvides

– NRF er veldig glad for at vi nå har fått en samarbeidsavtale som sikrer sømløs oppdatering av Sintef-dokumentene. NRF har hatt fokus på Sintef-dokumentasjon i mange år, men manuelle rutiner er ikke godt nok for å sikre bransjen løpende oppdatert innhold, sier daglig leder Terje Røising i NRF.

– At vi nå kan få dette automatisk oppdatert er viktig for brukerne, og en stor hjelp for leverandører og produsenter som vil få en betydelig enklere hverdag. Så dette er en gledelig nyhet for hele byggenæringen, avslutter Røising.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår