Rådhusbrygge 2 i Oslo Norges beste uterom

 
Rådhusbrygge 2 i Oslo Norges beste uteromProsjektleder Erlend Pehrson i Oslo Havn KF (t.h) og Knut Hallgeir Wiik i bar bakke landskapsartiktekter var strålende fornøyd med å gå til topps i konkurransen om Norges beste uterom med sitt samarbeidsprosjekt Rådhusbrygge 2 i Oslo. Foto: Odd Borgestrand
Miljø &Teknikk 2019: Rådhusbrygge 2 i Oslo gikk til topps i konkurransen om Norges beste uterom under Miljø &Teknikk på Lillestrøm i dag. Oslo var representert med tre ulike prosjekter i finalen, mens det fjerde prosjektet i finalen var Ålgård sentrum i Gjesdal kommune.

Av Odd Borgestrand

De to øvrige Oslo-prosjektene i finalen var Nedre Foss Bypark og Teglverksdammen. Totalt 16 ulike prosjekter var med i årets konkurranse.

Juryen, som var ledet av Birgitte Riegels Høyland fra Norske Landskapsarkitekters Forening, besto i tillegg av representanter fra Norske Anleggsgartnere - Miljø og Landskapsentreprenører (NAML), Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), Arkitektur- og designhøyskolen, (AHO), og Norske Landskapsingeniørers Forening (NLI).

I sin begrunnelse for å utnevne Rådhusbrygge 2 i Oslo til årets uterom mener juryen at dette er et av de mest sentrale og representative uterommene i landet. En spesielt krevende oppgave er løst der både hverdagslig bruk, kulturhistorisk formidling, ivaretakelse av strukturer og ikke minst et uttrykk som harmonerer med omgivelsene har kommet på plass. Prosjektet er stilrent og godt planlagt og juryen mener prosjektet er gjennomført med godt håndverk og god materialbruk i en stram plan.

Rådhusbrygge 2 er blitt et sted der båter fortsatt kommer inn, turister og fastboende kan sitte ned og kjenne på lyset og fjord-dufta. Barn og voksne kan utfordre eget mot med å kaste seg i nettet som nesten treffer vannflaten. I prosjektet er det også skrevet inn nye historier for vår tid, samtidig som minnene om den gamle kaia er intakt.  Byggherre for Rådhusbrygga 2 er Oslo Havn KF.

Prisen ble mottatt av prosjektleder Erlend Pehrson i Oslo Havn KF og Knut Hallgeir Wiik i bar bakke landskapsartiktekter.

- Dette var både hyggelig og artig og et stort klapp på skulderen til oss som har jobbet med dette de siste tre årene, sier Wik til Byggfakta. Erlend Pehrson er stolt over at prosjektet er blitt et populært utstillingsvindu og samlingspunkt i hovedstaden.

- Vi har beveget oss fra å være en ren havn til å bli et spennende byrom. En slik forvandling kan ikke skje i løpet av et år eller to. Her er det snakk om en langsiktig prosess som har gått over flere ti-år. Rådhusbrygge 2 mener vi er et perfekt eksempel på hvordan man kan oppnå et samspill mellom form og funksjon. Jeg mener vi har bidratt til økt livskvalitet i havneområdet, sier Pehrson.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår