Rákkocearro vindpark snart en realitet

 
Rákkocearro vindpark snart en realitetillustrasjonsbilde
10.11.11: Varanger Kraft vil trolig i løpet av april-mai neste år foreta en investeringsbeslutning for første trinn av Rákkocearro vindpark. Det vil gi muligheter for anleggsstart neste sommer. Nå går selskapet inn i et samarbeid med NTE for å utarbeide anbudsinnbydelse for prosjektet.
10.11.11: Varanger Kraft vil trolig i løpet av april-mai neste år foreta en investeringsbeslutning for første trinn av Rákkocearro vindpark. Det vil gi muligheter for anleggsstart neste sommer. Nå går selskapet inn i et samarbeid med NTE for å utarbeide anbudsinnbydelse for prosjektet.
Varanger Kraft fikk i juni i fjor konsesjon til den 200 MW store Rákkocearro vindpark. Begrensninger i nettet gjør imidlertid at det foreløpig ikke kan bygges ut på langt nær så mye.
– Vi har fått en aksept for utbygging av 30 MW i første byggetrinn, men vil søke om å utvide dette til 53 MW. Det er vel det maksimale vi kan vente å få matet inn i systemet før det blir bygget ut mer nett her, sier Kjell Eliassen, administrerende direktør i Varanger Kraft, til europower.com.

Samarbeid med NTE
Varanger Kraft har nå inngått en samarbeidsavtale med NTE for å kunne hente inn anbud fra leverandører av varer og tjenester til parken. Det dreier seg om å hente inn anbud på alt fra veibygging til turbinleveranse.
– Vi har inngått et samarbeid med NTE som har jobbet med dette tidligere. I tillegg vil vi også bruke deler av vår egen organisasjon i innhentingen av anbud, sier Eliassen.

Uavklart rundt ny investor
Det første byggetrinnet er tidligere estimert til å ha en kostnadsramme på mellom 350 og 450 millioner kroner. Dette byggetrinnet vil Varanger Kraft kunne gjennomføre uavhengig av om de får inn andre finansielle investorer eller ikke.
– Vi har en konkret investor som er interessert, men som vi foreløpig ikke har fått noen avklaring fra. En avklaring kan ligge nært, men vil uansett ikke påvirke fremdriften i første del av prosjektet. Vi forventer å kunne ta en investeringsbeslutning i løpet av april/mai neste år, uavhengig av om vi har fått inn nye investorer eller ikke, forteller sjefen i Varanger Kraft.

Utfordringer med snø og rein
Dersom investeringsbeslutningen kommer i april, forventer Eliassen at anleggsarbeidene kan starte opp allerede i juli-august neste år.
– Dersom alt går som planlagt vil driftsstart tidligst kunne skje høsten 2013, sier Eliassen.
Oppstart avhenger av hvor lang tid selve byggingen tar og her har Varanger Kraft flere utfordringer å hanskes med. For det første er det et tøft klima der vindparken skal settes opp og tidsrommet fra anleggsarbeidene starter og til anleggsområdet er dekket av snø er relativt kort. Det begrenser perioden anleggsarbeidene er mulig å utføre.

I tillegg må arbeidene tilpasse seg reindriftsnæringen ettersom anleggsveien går delvis gjennom kalvingsområdene til reinen i området.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår