Rapp Bomek enige med kreditorene

 
Rapp Bomek enige med kreditoreneRapp Bomek håper nå på videre drift. Selskapet leverer et komplett utvalg av avanserte sikkerhetsløsninger for dør-, vindu- og veggsystemer, samt service, til globale Olje- og gass-, bygg og anleggs- og sikkerhetsmarkeder. Selskapet har 170 ansatte, hovedkontor i Bodø og moderne produksjonslokaler i Bodø og på Kapp, og har vært verdensledende i sikkerhetsbransjen i nesten 40 år. (Foto: Rapp Bomek).
Rapp Bomek har nå kommet til enighet med selskapets største kreditorer DNB, GIEK og Innovasjon Norge om en løsning, etter at det ble avdekket betydelige kostnadsoverskridelser i komplekse byggeprosjekter i offentlig sektor.

Løsningen vil sikre at Rapp Bomeks virksomhet vil bli videreført i et nytt finansielt solid selskap. Det skriver Rapp Bomek i en pressemelding.

Stiller med ny driftsfinansiering

Løsningen innebærer at DNB og Nord Kapitalforvaltning stiller med ny driftsfinansiering og at GIEK og Innovasjon Norge ettergir en betydelig andel av gjelden til selskapet. Løsningen forutsetter at selskapets leverandører ettergir 50 prosent av deres utestående krav mot selskapet. Dersom selskapets leverandører aksepterer løsningen, vil selskapet være utenfor konkursfare.

Rapp Bomek leverer et komplett utvalg av avanserte sikkerhetsløsninger for dør-, vindu- og veggsystemer, samt service, til globale Olje- og gass-, bygg og anleggs- og sikkerhetsmarkeder.

Selskapet skriver i meldingen at de har erfart en svært omfattende og positiv mobilisering fra kunder, leverandører, ansatte, långivere og aksjonærer, som nå stiller opp for selskapet og som gjør at selskapet nå nærmer seg en løsning for videreføring av virksomheten.

Refinansieringen er kompleks og med mange involverte, og der hensynene til både kunder, leverandører, kreditorer og aksjonærer skal søkes ivaretatt på en balansert og best mulig måte. I arbeidet har det vært viktig for Rapp Bomek at løsningen som etableres må være såpass finansielt robust at selskapet kan videreutvikles og være en sterk aktør i markedet også i årene som kommer.

Ettergir 50 prosent

Dersom leverandørene aksepterer å ettergi 50 prosent av sine utestående krav mot selskapet vil alle pågående prosjekter sluttføres i Rapp Bomek AS mens alle nye prosjekter vil gjennomføres i det nye selskapet. Hele den positive kontantstrømmen som genereres av pågående prosjekter i Rapp Bomek AS vil tilfalle selskapets leverandører.

- Vi er ydmyke og svært glade for den massive mobilisering vi har opplevd rundt selskapet fra kunder, leverandører, egne ansatte, långivere og aksjonærer, og som nå leder til at vi nærmer oss en løsning. Selskapet har vært gjennom en særdeles krevende tid og arbeidet intenst for å løse komplekse problemstillinger for å sikre en videreføring av virksomheten. Dersom selskapets leverandører ettergir 50% av sine krav mot selskapet vil selskapet unngå konkurs, sier adm.dir. Terje Bøe i meldingen.

 - Dette har vært nødvendig for å komme frem til en løsning som interessenter rundt selskapet har vært villige til å slutte seg til. Vi mener dette er en god løsning sammenlignet med alternativet som ville være konkurs og et fullstendig tap for alle usikrede långivere og leverandører. Vi vil i de kommende dagene arbeide intenst med å få lagt på plass de siste brikkene i prosessen, fortsetter Bøe.

Må reetablere relasjonene

 - Deretter rettes fokuset mot å reetablere relasjonene mot kunder og leverandører for å igjen å fokusere på å videreutvikle vår posisjon i våre relevante markeder.

 - Med et robust finansielt grunnlag som nå er på plass er jeg trygg på at vi skal få dette til i tett samarbeid med gode partnere både fra kunde og leverandørsiden, avslutter adm.dir. Terje Bøe.

 - Fra styrets side framsto det ganske tidlig klart at det var et kommersielt grunnlag for videre drift, og at selskapets produkter og løsninger er verdsatt i markedet. Videre drift forutsatte imidlertid evne og vilje fra mange parter til å delta i en samlet refinansiering som kunne sikre en slik videreføring. Det har selvsagt ikke vært noen enkel sak for noen av de involverte, men jeg vil berømme den profesjonelle opptreden partene har utvist når situasjonen først var som den var, sier styreleder Bjørn Hesthamar.

 - Jeg vil presisere at «ingenting er klart før alt er klart», og det gjenstår fortsatt krevende avklaringer mot leverandørsiden, men jeg synes likevel vi kan si at det nå ser lovende ut med tanke på videre drift, avslutter Hesthamar.

Selskapet har 170 ansatte, hovedkontor i Bodø og moderne produksjonslokaler i Bodø og på Kapp, og har vært verdensledende i sikkerhetsbransjen i nesten 40 år. Selskapets største eier er private equity selskapet Nord Kapitalforvaltning, en aktiv eier med klare ambisjoner om videreutvikling og vekst i det globale markedet.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår