Redaktører og bransje reagerer

 
Redaktører og bransje reagererBildet: Klare tilbakemeldinger fra redaktørene Jørn Søderholm (t.v.) og Arve Brekkhus i henholdsvis Anleggsmaskinen og Byggeindustrien
Tidligere redaktør i Skarland Press-organet Rørfag, Jørn Søderholm, reagerer med vantro på at hans tidligere arbeidsgiver i praksis forsøker å stenge ute fagblader som ikke er tilknyttet Skarland og VVS-foreningen.

Av Odd Borgestrand

Søderholm er nå ansvarlig redaktør i Anleggsmaskinen, som blir utgitt av Maskinentreprenørenes Forbund.
- Dette er noe av det rareste jeg har sett gjennom mine 15 års erfaring fra fagpressen, sier Søderholm i en kommentar.
Han greier ikke å se på arrangørens tilbud til pressen som seriøst ment.

Komisk skjær
– VVS-dagene er en messe vi godt kan vurdere å dekke som presse, fordi VA er et viktig stoffområde for oss. Men en «pressesone» som et eget, avlukket område? Og en «intervjusone» med en «vert» som tar imot henvendelser til media? Hva tror de at de holder på med? Oscar-utdelingen? En rockekonsert i global skala eller et OL- arrangement? Det er en pussig fremstilling. Det kan være noe jeg misforstår her, men hvis det er rammene for pressen er det helt uaktuelt for oss, sier Søderholm.

Kamuflert forbud
Han har selv seks års erfaring som redaktør i Rørfag. Anleggsmaskinen-redaktøren reagerer også på Skarland Press sine retningslinjer for utdeling av blader for andre media enn Skarlands egne.
– 500 000 for å kalle seg «mediepartner»? For å få en stand til å dele ut blader? Her vil arrangøren tydeligvis gi sine egne publikasjoner en spesiell rolle og gir i realiteten et forbud til oss andre mot å være synlig til stede som presse på messen. Det er deres sak om de vil sette et sånt forbud. Men det hadde vært mer ærlig og redelig om de hadde sagt det med rene ord, i stedet for å gjemme det bak en tullete høy pris, sier Søderholm.

Uheldig monopol
- I mange tilfeller er fagmesser på ulike områder en fin anledning for fagmedia til å få synliggjort sitt produkt til fagfolk som jobber i bransjen. Da trykker man ofte opp noen hundre eksemplarer ekstra, som deles ut gratis til utstillere og besøkende. Å dele ut noen hundre eksemplarer av bladet er positivt for oss, og oppfattes etter min mening også positivt av utstillere og besøkende på slike messer. Her vil altså Skarland Press innføre et monopol for sine egne publikasjoner. Det har jeg aldri opplevd før. Jeg tror ikke Skarland Press her starter en trend av betydning, understreker Jørn Søderholm.

Uaktuelt for Byggeindustrien
Også ansvarlig redaktør i Byggeindustrien, Arve Brekkhus, reagerer på utspillet fra VVS-dagene, men på en noe mer dempet måte enn Anleggsmaskinens ansvarlige redaktør.
Brækhus sier det vil være helt uaktuelt for et av de største fagblader i Norge og inngå avtaler på de premisser som VVS-dagene legger til grunn.
I en kommentar sier han at Byggeindustrien ikke har vært involvert i denne messen, eller vurdert å ha egen stand på VVS-dagene
- Men når man opererer med slike vilkår for å bli mediepartner, eller for media å delta på messen, tror jeg køen for aktuelle kandidater vil bli heller kort, sier Brekkhus.

Ikke hørt om tidligere
- I utgangspunktet er Byggeindustrien ikke blant de minste fagpressemagasinene, men en sum på 500.000 for å gå inn som mediepartner, for å få distribuert blader, virker unaturlig høyt, og selvsagt ikke aktuelt for oss å gå inn på, sier han.
- Vi har vært offisiell mediepartner for flere messer tidligere, og synes i utgangspunktet at mediepartnere bør velges ut fra hvem som kan levere et godt produkt – og at samarbeidspartnere ser verdien med å ha gode partnere med seg. Å kjøpe seg plass på denne måten har jeg ikke hørt om tidligere, sier han.

VVP kritisk på vegne av bransjen
Daglig leder i i VA- og VVS-produsenten VVP, Bjarne Haugland, som representerer et 30-talls potensielle utstillere på messa, stiller seg uforstående og kritisk til utspillet fra VVS-dagene.
- Jeg er usikker på om utstillerne har fått dette med seg og tviler vel på om det er slik de ønsker det. Vi tar en dialog om dette i et medlemsmøte i VVP allerede mandag, så får vi se om det i neste omgang utløser en formell reaksjon fra VVP, sier Haugland.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår