Rekordengasjement for hyggelige håndverkere

 
Rekordengasjement for hyggelige håndverkereBildet: Vinnerne Norges hyggeligste håndverker 2019, fra venstre: Therese E. Anderson, Randaberg, Norges hyggeligste murer, Kasem Youssef, Oslo, Norges hyggeligste elektriker, Didrik Berg Haltvik, Trondheim, Norges hyggeligste lærling, Camilla Cox Barfot, Norges hyggeligste rørlegger – også kåret til Norges hyggeligste håndverker, Emil Andre Gudøy Pettersen, Norges hyggeligste snekker, Linn Jeanett Alexandersen, Arna, Norges hyggeligste anleggsgartner
Norges Hyggeligste Håndverker har blitt en populær kåring de siste årene, men aldri har deltakelsen vært like høy som nå.

Etter 14 dager har det kommet inn hele 603 nominasjoner og mer enn 35 000 stemmer fra hele landet.

- Vi hadde håpet på god respons på årets kåring, men dette overgår all forventning, sier Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted og juryleder i Norges Hyggeligste Håndverker, i en pressemelding.

- Denne kåringen er et viktig initiativ som skal heie på og løfte frem alle de dyktige håndverkerne der ute. I år kan det virke som om folk synes dette er viktigere enn noen gang, basert på det foreløpige engasjementet. Det er rett og slett utrolig hyggelig å lese nominasjonene som kommer inn fra hele landet. Vi i juryen får en krevende oppgave når vinneren skal kåres. Heldigvis er det ikke bare antall stemmer som teller, men også kvalitet og bredde i nominasjonene og hvilket engasjement kandidaten klarer å skape, så her er ingenting avgjort før finalen går av stabelen, sier Skogen Lund.

Snekkere, elektrikere og rørleggere mest populære?

Kåringen går ut på at folket nominerer en håndverker de er fornøyd med. Håndverkeren får deretter en hyggelig beskjed om nominasjonen, og jakten på stemmer og ytterligere nominasjoner er i gang. I tillegg til Norges Hyggeligste Håndverker, kåres også egne kategorivinnere. Foreløpig har det kommet inn flest nominasjoner i kategoriene snekker, rørlegger og elektriker.
- Vi så tidlig at snekkere, rørleggere og elektrikere stakk seg ut som kategorier der det kom inn mange nominasjoner. Det er selvfølgelig gøy, men vi håper jo fremover at de får sterk konkurranse av de andre håndverkerbransjene, fortsetter Skogen Lund.

Stort behov for fagarbeidere i fremtiden

Norge vil ifølge SSB mangle 90 000 fagarbeidere i 2030. Gjennom å fortelle de positive historiene fra håndverksbransjene ønsker initiativtakerne bak kåringen å løfte bransjenes omdømme i befolkningen, og slik bidrar kåringen også til å styrke rekrutteringen til yrkesfagene.
- Da vi tok initiativet til denne kåringen var det med ønske om å få frem de positive sidene ved håndverkerbransjene, ikke bare negative oppslag, som i stor grad har preget mediebildet tidligere. Når vi nå er i gang med det fjerde året er det gøy å se et stadig økende positivt engasjement og oppmerksomhet rundt bransjene generelt og kåringen spesielt, avslutter Gerd Stilloff Løland, leder for marked og kommunikasjon i mobilselskapet Dipper.

Om Norges Hyggeligste Håndverker:
Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Dipper og Mittanbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjene. Sammen som lag utgjør aktørene en betydelig styrke, og vi gleder oss over å gi tilbake til samfunnet og bransjen vi jobber i.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår