Relanserer sertifikat online og på norsk

 
Relanserer sertifikat online og på norskKremmertorget er det første blant Sektor Gruppens kjøpesentre som mottar et BREEAM In-Use pilotsertifikat. (Foto: Sektor Gruppen)
Miljøsertifiseringssystemet BREEAM In-Use International relanseres i et brukervennlig online-system på norsk.

BREEAM In-Use er et lavterskel forvaltningsverktøy og et internasjonalt sertifiseringssystem til bruk for eiere, forvaltere og leietakere med ambisjoner om å redusere driftskostnader, energiforbruk og miljøbelastninger i eksisterende yrkesbygg. Nå har BREEAM In-Use International Online, som benyttes i 25 land verden over, blitt lansert i en norskspråklig utgave.

Med online-systemet kan man enkelt gjøre en innledende kartlegging av et bygg eller en byggporteføljes kvaliteter. Kartleggingen gir en oversikt over forbedringspotensial og utgjør et godt grunnlag for å kunne vurdere aktuelle tiltak. Ved å tilknytte seg en BREEAM In-Use revisor kan prosjektet om ønskelig ta ut BREEAM In-Use sertifikat for systemets tre deler; eiendom, forvaltning eller bruk, hver for seg eller samlet.

NGBC har oversatt den internasjonale BREEAM In-Use-manualen til norsk som en støtte for norske brukere av verktøyet. Denne er tilgjengelig på NGBC sine nettsider. NGBC vil også arrangere egne kurs som gir veiledning i hvordan man kommer i gang med BREEAM In-Use og hvordan man bruker online-verktøyet på best mulig måte. Første kurs arrangeres i Oslo,  31.mai.

Tirsdag 9. mai arrangerer NGBC en lanseringsfrokost hvor det nye BREEAM In-Use verktøyet blir presentert. Møtet vil by på en gjennomgang av funksjonene i verktøyet, samt erfaringer fra eksisterende brukere av BREEAM In-Use. Frokostmøtet er åpent for alle.

En norsk pilotutgave av BREEAM In-Use har eksistert i det norske markedet siden 2013. Denne erstattes nå av BREEAM In-Use International Online. Over 30 norske pilotprosjekter har bidratt med en rekke tilbakemeldinger og innspill som nå har blitt integrert i det nye systemet. NGBC vil rette en stor takk til alle pilotene for deres bidrag.

Norwegian Green Building Council (NGBC) er eier av BREEAM-NOR, Norges første miljøklassifiseringssystem for bærekraftige bygg.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår