Relansering av VVS Norge Akademiet ble suksess

 
Relansering av VVS Norge Akademiet ble suksessSjur Kjos Sørensen
Da VVS Norge Akademiet ble presentert med ny nettportal og kurskatalog etter påsken, var responsen fra medlemsbedriftene overveldende.

Allerede den første dagen var kurs fullbooket og nye bestillinger strømmet på.

- Etterspørselen etter kompetansepåfyll er svært høy. Det viser responsen når VVS Norge Akademiet relanserte sitt kurstilbudet til medlemsbedriftene, sier Sjur Kjos Sørensen, leder av VVS Norge Akademiet.

VVS Norge Akademiet ble opprinnelig lansert i februar 2020, kun dager før pandemien stengte ned landet. All kursvirksomhet ble satt på hold, og arbeidet med å tilpasse kurs til en ny og mer digital hverdag tok til for fullt. Etter et par måneders arbeid startet Akademiet opp igjen, og over 90 prosent av kursene fra VVS Norge Akademiet i 2020 ble gjennomført i digitale kanaler. Resultatene og tilbakemeldingene var svært positive, og trenden med online kursvirksomhet fortsetter i 2021. 

- Dette er en viktig årsak til at etterspørselen etter kurs har blitt såpass høy. Når det er enkelt å få kompetanseutvikling gjennomført i hverdagen, så er det også lettere å prioritere det inn i en ellers hektisk arbeidsdag, sier Sørensen.

Kontinuerlig utvikling av kunnskap og kompetanse hos medarbeidere er et av de viktigste tiltakene for langsiktig vekst og lønnsomhet i rørbransjen. Et sentraltstyrt og kvalitetssikret opplegg er både lønnsomt og tidsbesparende for medlemmer. Det ville ikke vært kostnadseffektivt hvis hver enkelt bedrift skulle bruke tid og krefter til å søke frem til de riktige kursene for sine ansatte. Flere nye fagområder står i kursutvalget for 2021, og det er kursnyheter innen nesten alle fagområder. BIM og bruk av digitale verktøy på arbeidsplassen er et eksempel på dette. 

- Vi ser det som helt nødvendig for rørleggere og prosjektledere å være oppdatert på digitale tegninger og arbeidsverktøy i tiden som kommer, og da er det naturlig at vi utarbeider et utviklingsprogram innen dette faget. For ledere har det utviklet flere interne kurs som går på både styring av bedriften, personalutvikling og juridiske forhold. For butikkansatte er det fokus på salg, kundehåndtering og forståelse og innsikt i forbrukertrender, mener Sørensen.

- I tillegg skal vi i løpet av 2021 lansere et eget program for lærlinger og en lærlingsarena der kultur, samspill og kommunikasjon, samt erfaringsdeling på tvers av medlemsbedriftene står på agendaen. Vi har imidlertid ingen intensjon om å ta over opplæringskontorenes rolle, og derfor kommer vi til å ha tett dialog med dem. Vår ambisjon er å tilby den beste utdanningen til våre medlemmer. Utdanningen vi tilbyr skal være relevant og ha en høy faglig kvalitet. Derfor jobber vi tett med medlemmene om kontinuerlig videreutvikling av VVS Norge Akademiet. Vi sikter høyt. Våre medlemmer skal bli best innenfor deres satsingsområder, og det skal VVS Norge Akademiet legge til rette for, sier Kjos Sørensen avslutningsvis.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår