Ren nytelse på do

 
Ren nytelse på doBildet: TOTO RP står for «Round Perfect», og har både et design og en teknologi som gir toalettbesøket en ny dimensjon, mener fra venstre Olaf Lindgreen, Lars Korsbakken og Arne Korsbakken. Foto: Odd Borgestrand
Vegghengt toalett med oppvarmet sete som automatisk åpner og lukker, gjennomstrømmingsvarme i dyse og tørkefunksjon med regulering av varme, luftrensende filter og selvrensende stavdyse.

Av Odd Borgestrand

Den nye toppmodellen fra TOTO, TOTO SG, har en pris på drøyt 40.000 kroner i Norge, og for de tusenlappene følger det med en fjernkontroll for alle tenkelige og nærmest utenkelige innstillinger. Modellene RX og GL 2.0 ligger ikke langt etter, og er 10.000 kroner rimeligere.

I Norge er det Korsbakken Trading som markedsfører disse eksklusive dusjtoalettene, som ble vist fram under årets ISH i Frankfurt.  Korsbakken samarbeider med TOTO sin agent for Skandinavia, Lindgreen Cordes i Danmark.

Kjemikaliefritt
Toalettene benytter elektrolysebehandlet vann, og dermed er det totalt fritt for kjemikalier i motsetning til flere av sine konkurrenter, forklarer CEO Olaf Lindgreen, som har samarbeidet med både TOTO og Mepa i flere år. Han mener disse selskapene er blant de mest innovative på verdensbasis. Spesielt japanere er så opptatt av renslighet at de hele tiden jakter den ultimate standard for luksus, hygiene og komfort på badet. I TOTO-konsernet jobber 1500 ingeniører hver dag med å utvikle sine produkter, og de selger nå 6.000 dusjtoaletter hver dag på verdensbasis. Det danske markedet er i ferd med å ta av, men Norge er på vei.

Høy standard
I Østen har det i mange år vært normen å bli vasket med vann etter et toalettbesøk, og nå er det en rekke produsenter som satser på dette også i Europa.
- Vi er nok fortsatt litt konservative, men tar man først steget opp i denne klassen vil man aldri ta et steg tilbake, sier Lindgreen til VVS aktuelt.
På den gedigne TOTO-standen i Frankfurt trakk Lindgreen og Korsbakken fram selskapets rengjøringsvennlige design og overflate på dusjtoalettene. Her er det svært høy hygienestandard, og skylleteknikken sikrer at bakteriene ikke går ut i baderommet. Lindgreen innrømmer at han i godt voksen alder er blitt begeistret for de nye dusjtoalettene.
- Man blir jo ikke ordentlig ren uten vann, og jeg opplever det nesten som et problem å benytte meg av de tradisjonelle toalettene der man må tørke seg med papir, innrømmer han.
I Danmark har en rekke kommuner nå tilbudt eldre mennesker et dusjtoalett for å sikre god hygiene og dermed sikre at de eldre kan bo hjemme og ikke belaste budsjettene med en sykehjemsplass. Århus kommune har også registrert kraftig nedgang i tilfeller av blærebetennelse blant eldre kvinnelige brukere av dusjtoaletter.

Økonomisk løft
Arne Korsbakken har ingen problemer med å se at det er et økonomisk løft å kjøpe et dusjtoalett til 30.000 eller mer.
- Et vanlig klosett koster bare et par tusenlapper, men likevel gleder vi oss over økt etterspørsel fordi nordmenn er mye på reisefot og har prøvd de nye dusjtoalettene blant annet på hoteller og resorter rundt om i verden. Spesielt for damer er dette virkelig til nytte rent hygienemessig også, mener Korsbakken

Mange funksjoner
Den sentrale funksjonen til enhver vask er stangdysesystemet, som gjør det mulig å bruke temperert vann til rengjøring av intime områder, noe som gir en helt ny forståelse av hygiene. På TOTO er det mengden luft som oksygenerer vannet og som etterlater en ren følelse. Vannstrålens temperatur, styrke og posisjon kan tilpasses individuelt til brukerens behov og preferanser. Etter hver bruk renser dysen seg selv. Før bruk sprøytes en vanntåke over det indre av keramikken. Den fuktige overflaten forhindrer at smuss legger seg i toalettet. Det er mulig å stille inn ønsket temperatur på oppvarmet sete.
- Selv før du setter deg ned, er setet forvarmet. Hvis du reiser igjen, slår en energisparende funksjon automatisk temperaturen ned til en minimumsposisjon, forklarer Lindgreen.

Etter å ha blitt rengjort med varmtvannsdysen, kan tørkefunksjonen sørge for en tørr og ren følelse. Toalettet har et luftrensende filtersystem. Et kraftig filter holder luften på badet rent, både før og etter bruk av toalettet. Luften suges ut gjennom et grovfilter og et ionisert karbonfilter, som frigjør luften for ubehagelige lukt.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår