Reykjavik-møte om vannskader

 
Reykjavik-møte om vannskaderBildet: Fagsjef Bjørn Grimsrud i Fagrådet for våtrom, (t.v) og forskningsleder Lars-Erik Fiskum i Sintef Community (t.h) har sammen med senioringeniør Knut Helge Sandli i Direktoratet for byggkvalitet utarbeidet årets nordiske program i Reykjavik. Foto: Odd Borgestrand
Det nordiske vannskadeseminaret, som arrangeres hvert andre år, legges denne gang til Reykjavik 28.-30.august. Påmeldingen er nå åpnet, og de islandske arrangørene håper på 150 deltakere.

Av Odd Borgestrand

Selv om Island står som teknisk arrangør har programkomiteen til årets konferanse bestått av fagsjef Bjørn Grimsrud i Fagrådet for våtrom, senioringeniør Knut Helge Sandli i Direktoratet for byggkvalitet og forskningsleder Lars-Erik Fiskum i Sintef Community.

Disse to dagene i Reykjavik blir det oppdatering på siste nytt om vannskader og fuktproblem fra rør og våtrom. I mer enn 25 år har dette Nordiske nettverket møttes annethvert år for å diskutere vannskadesikre installasjoner, våtrom, skadeårsaker, materialvalg, opplæring og nyheter innen forskning, forteller Lars-Erik Fiskum til VVS aktuelt. Han er aktivt med i det nordiske samarbeidet selv om det norske vannskadekontoret «gikk i graven» i fjor høst, da forsikringsselskapene trakk seg ut.

Fiskum mener det nordiske arbeidet for å redusere vannskader fortsatt er viktig. 2018 ble et dystert år i Norge, der det ble registrert en sterk økning både i produktfeil, installasjonsfeil og dermed også en sterk økning det totale antall vannrelaterte skader.
- Vi har tøft klima og må derfor ha tøffe krav til installasjoner, mener han.
- Det viktigste vi har oppnådd i dette nordiske samarbeidet er samkjøring av krav til rør i rør installasjoner. De nordiske myndighetskontorene deltar på denne konferansen og gjennomfører viktige samordningsmøter. Bruk av lekkasjevarslere er et sentralt tema, utveksling av erfaringer om de ulike nordiske våtromsnormene står også på agendaen. Kravene til armaturer er også en viktig del av vårt felles arbeid. Vi har et mål om å få til en felles standard for hva som er akseptabelt når det gjelder produktenes påvirkning på drikkevannet, sier Fiskum videre.

Konferansen i Reykjavik åpner med en sosial samling onsdag kveld 28.august før selve konferansen avvikles 29.- og 30.august. Det blir spesielt fokus på vannkvalitet, helse og vannskader. I hovedprogrammet er det også en egen bolk om nybygg og rehab i tillegg til kontroll av produkter. Våtrom og helsa får også en egen bolk. Her vil representanter fra de ulike nordiske landene komme med sine refleksjoner og ideer til økt nordisk samhandling både for å fremme helseaspektet, men også å sette fokus på produktkvalitet og yrkesstolthet blant installatører og rørleggere.

- Statistikken viser at det er mange unødige feil både på nyanlegg og i rehabiliteringsprosjektene. Seminaret avsluttes med en avdeling for forskning og utvikling, og her kan det komme flere interessante nyheter, håper Fiskum.

Detaljert program finner du her

Påmeldingsskjema finner du her

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår