Rittal bygger morgendagens fabrikk

 
Rittal bygger morgendagens fabrikkBildet: Det nye Rittal produksjonsanlegget vil, når det står klart i 2020, ha tre profileringssystemer, hver 70 meter lange.
I Rittershausen fornyer Rittal sitt produksjonsanlegg til en toppmoderne fabrikk, som skal produsere selskapets nye store kapslingssystem VX25.

Dette anlegget er bygget på prinsippene for Industri 4.0 og forventes å stå klar i 2020. Den totale investeringen er oppe i 120 millioner euro.

– I forbindelse med våre innovasjoner og nye produktlanseringer moderniserer vi alltid produksjonsanleggene våre. Om halvannet år kommer det til å se helt annerledes ut enn det gjør i dag, forteller Carsten Red Chen, administrerende direktør i International Production hos Rittal i en pressemelding.

Hele 70 nye sveise- og håndteringsroboter vil bli installert, hvorav 30 allerede er i drift. For å gjøre det mulig for maskinene å kommunisere med hverandre, overvåker hundrevis av sensorer de helautomatiske produksjonsprosessene. Det som skjer i Rittershausen, er begynnelsen på den nettverkstilkoblede fabrikken – også kjent som Industri 4.0 (IoT)- produksjon. 

Det ombygde anlegget kommer til å produsere det nye, store gulvskapsystemet VX25. 

- Snart tilbyr Rittal også en 24 timers leveringstjeneste i hele Europa. For å holde dette løftet må hvert produksjonstrinn være en del av den svært komplekse verdikjeden. Visjonen er at hver kundebestilling automatisk gir produksjonsstyringssystemet i Rittershausen informasjon som fører til produksjon, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

Rittal GmbH & Co KG, med hovedkontor i Herborn, Tyskland, er en av verdens ledende systemleverandører innen innkapslingsteknikk for beskyttelse av automasjon, elektronikk og IT-utstyr. Produktutvalg omfatter kapslinger og apparatskapsystemer, strømfordeling, klimatisering, IT-infrastruktur samt software og service. Rittal ble grunnlagt i 1961 og har 13 høyteknologiske produksjonssteder, 58 datterselskaper og over 40 agenturer verden over. Med over 10.000 medarbeidere er Rittal International det største selskapet i Friedhelm Loh Group. Rittal Scandinavia er representert i Sverige, Danmark og Norge med 120 ansatte.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår