Romsås bad har fått bevegelig stålbasseng

 
Romsås bad har fått bevegelig stålbassengHovedbassenget på 25x9 m er ferdig rehabilitert og har fått nytt stålbasseng med heve- og senkebunn. Foto: Ken Opprann
Lokalbadet i Groruddalen som årlig har 40 000 besøkende er ferdig rehabilitert, og Oslo kommune har fått sitt første bevegelige stålbasseng. Anlegget kan med det øke antall brukere og være mer fleksibel i forhold til ulike gruppers behov.

Lokalbadet i Groruddalen som årlig har 40 000 besøkende er ferdig rehabilitert, og Oslo kommune har fått sitt første bevegelige stålbasseng. Anlegget kan med det øke antall brukere og være mer fleksibel i forhold til ulike gruppers behov.

Direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby, mener det er noen klare fordeler ved å etablere et nytt stålbasseng i stedet for å reparere det gamle.
- Rehabiliteringen av Romsås bad har vist oss at det å etablere nytt stålbad i stedet for å reparere det gamle var et riktig valg. Arbeidet ble raskere gjennomført, det vil gi oss lavere driftskostnader og gir gode miljøgevinster ved at det reduserer energi- og kjemikalieforbruket, sier Eli Grimsby.

De sentrale tiltakene i rehabiliteringene har vært disse:
- Rehabilitering av hoved-basseng, - etablering av stålbasseng med heve og senkebunn
- Rehabilitering av barnebasseng
- Rehabilitering av teknisk rom for renseanlegg og ventilasjonsanlegg

Formell åpning av badet
Torsdag 16. november er det formell åpning av badet, med byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen til stede.

- Oslo har et stort etterslep på bad og idrettsanlegg, det er viktig at de vi har er gode og funker som de skal. For eksempel er det smart med basseng der man kan forandre dybden, sånn at det blir lettere å lære flere å svømme der. Jeg er veldig glad for at vi har fått til denne gode rehabiliteringen av Romsås bad, det er et kjempeviktig tilbud til nærområdet, sier Rina Mariann Hansen

Fakta
Romsås bad ligger som en integrert del av Romsås senter som ble åpnet i 1975. Bygningen består av totalt 1500m2 og inneholder gymsal, garderobeanlegg, hoved-basseng på 9x25m og et barnebasseng på 3x3m. Begge bassengene bar preg av stor slitasje, og det ble påvist både lekkasjer og korrosjonskader i betongen.

Renseanlegget var underdimensjonert og tilfredsstilte ikke dagens krav i henhold til «Retningslinjer for vannbehandling i offentlige bassengbad».

Området har behov for et godt bassengtilbud. I dag er det skolen, idretten og private grupper som bruker Romsås bad. Det har også lenge vært stor etterspørsel etter et varmtvannsbassengtilbud.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle