Rørlegger’n Fauske fikk næringspris

 
Rørlegger’n Fauske fikk næringsprisFoto: Saltenposten v/ Sylvia Bredal
Like før kommunestyremøtet i Fauske kommune startet forrige uke, ble kommunestyrerepresentant og daglig leder Ketil Skår hos Rørlegger’n Fauske overrasket med kommunens næringspris.

Næringsprisen for 2017 ble tildelt på bakgrunn av bedriftens store engasjement, vilje til å se muligheter, og hvordan de sikrer arbeidsplasser i kommunen. Særlig er arbeidet med å utdanne nye rørleggere trukket frem som grunnlag for næringsprisen.

Da daglig leder Ketil Skår hos Rørlegger’n Fauske stilte til kommunestyremøte torsdag morgen 21. juni, ante han ingenting om overraskelsen som ventet han og bedriften han har ledet gjennom 17 år sammen med sin bror, Jørn Are Skår. Før møtestart ga ordfører Jørn Stene Fauske kommunes næringspris til Rørlegger’n Fauske.

Rørleggerbedriften med 30 medarbeidere har vokst jevnt og trutt siden etableringen i 2001, og er i dag en solid aktør med hele Salten som nedslagsfelt.
- Vi har vært med på en spennende reise siden oppstarten. Den teknologiske utviklingen har gått med rekordfart, i takt med markedet vi jobber i. I dag er vi store på byggeprosjekter, og holder for tiden på med skole- og industribygg, smoltanlegg, boligblokker og boliger. Dette er fordelt ut over alle kommuner i Salten, forteller Ketil Skår.

Rørlegger´n Fauske har også en 400 kvm stor interiørbutikk på Fauske med både kjøkken og ildsteder, i tillegg til baderomsmøbler og sanitærutstyr.
- Det er viktig for oss å ha flere ben å stå på. Slik sikrer vi at bedriften vår eksisterer også i morgen. Slik skaper vi også nye arbeidsplasser, understreker han, og legger til at å utvikle nye talenter alltid har ligget hans hjerte nært.
Denne mandagen er det en ny, stor dag hos Rørlegger´n Fauske, da starter to nye lærlinger sin læretid i fauskebedriften. Hvor mange rørleggerlærlinger som har blitt fullblods rørleggere og dyktige fagfolk i rørleggerbedriften, har ikke Ketil tall på. Men bedriften har hatt lærlinger hvert år siden etableringen i 2001.

- Det er menneskene og hver enkelt sin innsats i bedriften vår som gjør at kunne motta en slik hedersbevisning som denne, forteller Ketil.
Brødrene Ketil og Jørn Are Skår driver Rørlegger´n Fauske sammen, de samarbeider tett og utfyller hverandre. Jørn Are er rørleggermester og fagmann på sin hals. Å være både brødre og kompanjonger, kan være utfordrende, men brødrene Skår har funnet en fin balanse mellom rollene.

- Det er nok forskjellighetene våre som gjør at vi har lyktes med å bygge Rørlegger´n Fauske til den bedriften vi er i dag. Det er også våre kompletterende personligheter og kompetanse som skal bidra til å utvikle bedriften vår til å bli enda bedre fremover, sier Ketil Skår engasjert.

For Ketil Skår er engasjement en stor drivkraft. Engasjementet tar han både ut som representant for Høyre i kommunestyret, for idrettslaget Fauske Sprint, BRUS (Bodøregionens utviklingsselskap), familien og andre nære relasjoner. Engasjementet har ført til at Ketil, Jørn Are og flere medarbeidere fra Rørlegger’n kunne motta både diplom, blomster og glasskunst laget i Sulitjelma fra ordføreren sist uke.

Ordfører Jørn Stene i Fauske kommune hadde holdt kortene tett til brystet, og alle hadde fått beskjed om å holde utmerkelsen hemmelig, også medarbeiderne hos Rørlegger’n Fauske som deltok på prisutdelingen.

- Det var stort å motta næringsprisen, både for meg og Jørn Are. Jeg ble veldig rørt og stolt. Det gir oss stor inspirasjon til å bli enda bedre og å utvikle oss videre, understreker Ketil Skår.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår