Rørleggere i Telemark advarer

 
Rørleggere i Telemark advarerFaksimilie: Rørleggere i Telemark fikk et solid oppslag i Telemarksavisa der de de advarer mot Rørleggervakta 24vvs as sine forretningsmetoder.
Bransjeforeningen for rørleggere i Telemark advarer gjennom Telemarksavisa mot Rørleggervakta 24vvs AS, som forlangte 3125 kroner for å ringe Porsgrunn Rørleggerforretning og be selskapet rykke ut for å hjelpe en kunde i Grenland som hadde vannlekkasje.

Av Odd Borgestrand

– Vi advarer på det sterkeste mot dette firmaet. Selskapet henter penger fra intetanende kunder som ikke forstår hvordan selskapet arbeider og at det benytter fiktive lokale adresser for å gi preg av lokaltilhørighet, sier Roar Aasen i bransjeforeningen for rørleggere i Telemark i et større oppslag i Telemarksavisa.

Rørleggere reagerer
Avisa skriver at flere aktører i markedet nå har begynt å reagere på uriktigheten av opplysningene som selskapet gir til markedet, og på faktura og pris som firmaet sender til kundene rundt om i landet.
TA gir flere eksempler på hvordan forbrukere føler seg lurt av Rørleggervakta 24vvs sin forretningsmetode. Disse eksemplene er ganske så synonyme med de VVS aktuelt har fått inn fra flere byer de siste dagene.

Les også:  Beskyldes for kynisme og utpressing

Googlet «rørleggervakt»
Et ektepar i Porsgrunn fikk vannlekkasje på baderomsgulvet utenfor ordinær åpningstid og googlet «Rørleggervakt i Porsgrunn». Her fant de et lokalt nummer med adresse Lerkevegen i Porsgrunn. Mannen i telefonen, som da satt i Bergen, forsikret om at han var lokalkjent, og sa at han kunne hjelpe. Straks tikket det inn en sms om at rørleggeruttrykningen ville koste 2990 kroner, en regning som forfalt samme dag. Hver påbegynt time ble fakturert med 2470 kroner. Med vannet flommende utover gulvet var ekteparet desperate og aksepterte betingelsene. Så kom en rørlegger fra Porsgrunn Rørleggerforretning og fikset problemet. Ekteparet sier til TA at se følte seg grundig lurt.

Formidler tjeneste
Avisa forteller også om Rørleggeren AS i Skien som opplevde det samme. Rørleggeren AS i Skien skulle ha 3500 kroner for å gjøre jobben utenfor ordinær arbeidstid. Rørleggervakta 24 vvs as, som formidlet tjenesten, forlangte 2990 kroner i administrasjonsgebyr, samt et gebyr på 6580 kroner inkludert merverdiavgift for inntil to timers arbeid per mann. Materiell kom i tillegg. Serviceansvarlig Kim Trygve Mathisen hos Rørleggeren AS i Skien sier til TA at rørleggeren som tok telefonen trodde at oppringeren var en huseier i Bergen som leide ut sin bolig i Porsgrunn.
Daglig leder Carsten Skottner Engh i Porsgrunn Rørleggerforretning sier til TA at firmaet fører kundene bak lyset.

Opplever stor pågang
Daglig leder Øystein Helgheim i Rørleggervakta 24vvs as lar advokat Morten Grimstad i AdvokatCompagniet DA i Bergen svare på vegne av selskapet også overfor TA. Grimstad bekrefter overfor VVS aktuelt at han har vært i kontakt med Telemarksavisa, men at han ikke har mandat til å gi noen offisielle tilleggskommentarer. I brevet til TA skriver han blant annet at:
– Rørleggervakta 24 VVS AS opererer mest med innleid arbeidskraft via bemanningsfirma eller allerede etablert lokal virksomhet. Firmaet har døgnbemannende rørleggertjenester over nesten hele landet og har hatt enorm pågang siden oppstarten for ett år siden.
Ifølge meldingen til TA har Øystein Helgheim inngått avtaler med lokale rørleggere som utfører oppdragene. Firmaet vil ikke gå ut i offentligheten med navn på sine samarbeidspartnere som kan være alt fra privatpersoner til større selskap.
Advokaten skriver i sitt brev at Rørleggervakta 24vvs AS sikrer kunden den høyeste kompetansen, og at det ikke er noen rørleggere som sitter 24 timers vakt uten å få forholdsvis godt betalt. Han innrømmer det kan være dyrt å benytte firmaet, men at det ikke er noen stor forskjell fra andre aktører i bransjen. Ved å betale administrasjonsgebyret, som innebærer at Bergensfirmaet finner en lokal rørlegger og ringer denne på vegne av kunden, mener Helgheim dette gir kunden en profesjonell håndtering og veiledning på telefon.
Prisnivået er i samsvar med annen praksis i bransjen, skriver advokaten.

Fjernet informasjon
Rørleggervakta 24vvs AS har de siste dagene fjernet mye av den informasjonen som tidligere har ligget på selskapets nettsider. I forrige uke var selskapet tydelig på at de ønsker å knytte til seg håndverkere rundt om i landet for større eller mindre oppdrag, først og fremst rørleggere, men også spylebilteknikker-tømrer/sanerer og elektriker.
Fra selskaper i Oslo, Sarpsborg, Moss, Hønefoss, Larvik, Sandefjord og Harstad har VVS aktuelt/Byggfakta fått informasjon om at de alle føler seg ført bak lyset og at de ikke ønsker å rykke ut når telefonen kommer fra Rørleggervakta 24 vvs as.

OM RØRLEGGERVAKTA 24VVS AS:
Rørleggervakta 24vvs AS, ble etablert i juli 2017.Selskapet omtaler seg selv som er et landsdekkende rørleggerforetak som har døgnvakt 24 timer i døgnet. Selskapet rykker ut til kunder som melder inn problemer med vannlekkasje, tette avløpsrør, eller om de ønsker rørfornying. Selskapet hevder å ha avdelinger i alle norske byer, og sender ut en av sine lokale rørleggere i de ulike distriktene.
Rørleggervakta 24vvs AS har kjøpt annonseplass på Gule sider og opptrer med lokale telefonnumre og lokale adresser i 36 norske byer. I en rekke av disse byene opptrer selskapet med falske adresser. Telefonen viderekobles til et landsdekkende mobilnummer.. Selskapet har to medarbeidere som gir råd og formidler rørleggertjenester mot et administrasjonsgebyr på 3.990 kroner. Kostnaden for utrykning av lokale rørleggere kommer i tillegg, og vil i de fleste tilfeller beløpe seg til omtrent samme beløp som administrasjonsgebyret. Innehaveren Øystein Helgheim er i tillegg til å være innehaver av Rørleggervakta 24vvs as, registrert med 46 ulike enkeltmannsforetak i foretaksregistrene.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår