Rørleggerjentene havner bakerst i jobbkøen

 
Rørleggerjentene havner bakerst i jobbkøenIllustrasjonsbilde
– De flinkeste rørleggerjentene får jobb etter de dårligste guttene, sier fagsjef for energi og miljø hos Rørentreprenørene, Eli Heyerdahl Eide.

Av Mona Sprenger

Hun minner om at vi tross alt lever i 2018.

– Det vi ser er at jenter som utdanner seg til rørlegger ofte blir satt til enkle jobber og må jobbe mye hardere enn gutta, for å vise at de duger. Selv de dårligste guttene med mye fravær på videregående får jobb før jentene. Dette går ikke an. Vår bransje må klare å plukke til seg de beste folka uavhengig av kjønn, sier fagsjefen.

Mål om 20 prosent kvinner
Heyerdahl Eide mener at holdningene er litt annerledes hos den yngre garde.

– Forskning er klar på at bedrifter med ledelse med mer enn 20 prosent kvinner har bedre lønnsomhet enn bedrifter som kun har menn i ledelsen. Vi må sette oss et mål om 20 prosent kvinner blant utførende rørleggere. Jeg er helt sikker på at de bedriftene som setter seg tydelige mål om bedre kjønnsbalanse også får bedre resultater, sier fagsjefen.

– Kvinner i rørbransjen er en viktig ressurs i jobben med å bidra til holdningsendringer i bransjen. Tenk alt vi kan oppnå, når alle medlemmene i Ingeborg-Nettverket framsnakker kvinner og pusher egne bedrifter til å gjøre noe med kjønnsbalansen, sier Eide.

Les hele denne artikkelen i VVS aktuelt nr. 4, som snart er ute hos abonnentene.

Ikke abonnent på Norges største VVS-fagblad? Kontakt oss gjerne for et helt uforpliktende prøveabonnement!

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår