Rørleggermester på offensiven

 
Rørleggermester på offensiven
På kort tid har rørleggermester Joakim Siljuberg (29) bygget opp en solid bedrift. Men det har sin pris.

Tekst og foto: Rune Midtskogen


Dal: Med 200.000 kroner i egenkapital kjøpte den blide og offensive rørleggermesteren Borgen Rørleggerbedrift AS fra tidligere eier i 2011. Og det tok ikke lang tid før bedriften gikk som en kule økonomisk.

– Jeg hadde ikke klart dette uten dyktige ansatte, men de vet godt hva jeg krever av dem. Vi skal levere skikkelig arbeid, og alltid være tilgjengelig for kunden. Vi har et godt rykte som vi skal ivareta, sier Joakim Siljuberg.

Finnes ingen snarveier
Den Godkjente våtromsbedriften har ikke brukt én krone på markedsføring. Av en omsetning på drøyt 11 millioner kroner, leverte bedriften i fjor et resultat før skatt på rundt 2 millioner. På seks ansatte. Det er god butikk.

Men det har sin pris: Joakim jobber 12-14 timer hver dag. I tillegg trener han mye. 29-åringen er i verdenstoppen i Thaiboksing.

– Jeg stortrives og gir meg aldri! Da jeg startet opp for meg selv, var jeg usikker på hva jeg gikk til, men hadde et ønske om å få det til. Skal du lykkes må du jobbe og stå på. I tillegg må du ha dyktige ansatte og gode rutiner. Vi skal unngå reklamasjoner, forteller han.
 

Store prosjekter
Bedriften er i dag åtte ansatte hvorav sju rørleggere. Og snart blir de to rørleggere til. Den siste tiden har bedriften samarbeidet med bemanningsfirmaet BackUp Personell for å finne de rette rørleggerne.

– Vi er godt fornøyd med samarbeidet så langt og ønsker å finne motiverte og flinke rørleggere i lokalmiljøet. Jeg stiller store krav til mine ansatte, men er opptatt av å skape et godt miljø hvor folk skal trives. Samme krav stiller jeg til våre samarbeidspartnere: Det skal ikke være noe tull, understreker Joakim.

– Å bruke nødvendig tid til å kontrollere og dokumentere gir det beste resultatet. En skal ikke være redd for å stille krav til sine samarbeidspartnere. Det er ofte et godt virkemiddel for å oppnå suksess, sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen.

Den Godkjente våtromsbedriften bygger mange bad. Etter BVN. Ved siden av service, er prosjektjobbing blitt et av bedriftens beste inntektskilder. For øyeblikket skal de ferdigstille 70 leiligheter i Hakadal i samarbeid med Block Watne. Og det er mer i vente. 
– Jeg stilte tidlig krav til utbygger at jeg ønsket å være med i prosjektgruppen for å ha kontroll på det som skjer. Sjekklister og tegningsnummer skal alltid være korrekte. Og vi skal dokumentere. 

Ja til belegg og plater
29-åringen bruker arbeidsdagen ute i felt. Han er altfor glad i det praktiske arbeidet til å klare gi slipp på det.
– Å jobbe med bad har alltid interessert meg; her er det alltid nye løsninger som skal prøves. Også blir du kjent med nye kunder. Jeg sier alltid til mine ansatte at vi skal ringe og mase på kunden i ettertid for å høre om for å høre om de er fornøyde med jobben vi har gjort, og spør alltid kunden om det er noe vi kunne gjort annerledes.

Han fortsetter:
– Mange av badene vi bygger i dag, leveres med belegg på gulv og plater på vegg. Det er så mye kult som produseres av plater, at du ser snart ikke forskjell på om det er fliser eller plater. Uansett. En slik løsning er stilig, solid – og en rimeligere løsning for kunden. Vi leverer det kunden vil ha, så lenge det lar seg gjennomføre og innenfor tekniske krav, sier Joakim Siljuberg. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle