Roth lanserer nye BIM-designfiler

 
Roth lanserer nye BIM-designfilerBildet: Roth modellene inneholder alle forutdefinerte data som kreves i et BIM-miljø. F.eks. dimensjoner, ETIM-klassifisering og tekster på 5 språk (engelsk, dansk, svensk, finsk og norsk).
Roths nye omfangsrike bibliotek med BIM-modeller, i høy kvalitet via MagiCAD Cloud, gjør det mulig å skape brukerdefinerte tegninger med høy nøyaktighet og systemintelligens til bruk gjennom bygningens livssyklus.

Roth katalogen vil inneholde mer enn 150 BIM-produktmodeller i kategoriene rør, fittings og tilbehør, vanntette skap til gulvvarme og tappevann, samt shunter, ShuntUnits og kontrollenheter til gulvvarme.

MagiCAD har 35 års erfaring og har mer enn 1 million 3D-produktmodeller, som er tilgjengelige i MagiCAD Cloud og er Europas største online BIM-objektbibliotek til byggebransjen.

BIM - eller Building Information Modeling - er en raskt voksende metode for å omdanne tradisjonell designplanlegging i byggebransjen fra 2D- til 3D-miljøer. Men BIM er så mye mer enn det. BIM er en prosess til å opprette og styre all informasjon relatert til et prosjekt, og i siste enden skapet et miljø som inneholder digitale beskrivelser for alle aspekter av det fysiske prosjektet. Dermed understøtter BIM hver fase av prosjektets livssyklus, også etter at konstruksjonen er avsluttet. Og fordi prosjekter praktisk talt er konstruert innen de fysisk bygges, fjernes mange ulemper og problemer i byggeprosessen på forhånd – uansett om det er design- eller konstruksjonsendringer. Det å ha et større og mer detaljert overblikk fra start, minimerer dyre og tidskrevende endringer på et senere tidspunkt i prosessen.

- BIM oppretter en oversikt over materialer, da prisene for hvert element oppdateres ettersom konstruksjonens detaljer avklares. Samtidig blir det mulig å analysere hvert trinn i byggeprosessen og vurdere om det er penger å spare ved å jobbe med prefabrikkerte løsninger istedenfor med løse komponenter. BIM-data kan også brukes til å generere produksjonstegninger eller databaser til fremstillingsformål, sier Audun Martinsen, produktsjef i Roth Norge, i en pressemelding.

- I de senere år har Roth utvidet muligheten for å fremstille prefabrikkerte enheter med det formål å hjelpe kundene våre med å minimere arbeidsomkostninger, dokumentasjonsarbeid samt risikoen for feilkommunikasjon. Samtidig reduseres omkostningene til fjerning av ubrukte materialer og emballasje kraftig, fordi dette kan optimeres, fortsetter han.

BIM sikrer bedre samarbeid og kommunikasjon, siden digitale BIM-modeller gir mulighet for deling av prosjektmodeller og planleggings-koordinering. Alle prosjektinteressenter har innsikt og adgang til ajourført prosjektinformasjon - ikke kun på kontoret, men også i det feltet, hvor cloud-baserte løsninger og apps sikrer adgang i realtid på mobile enheter.

Prosjekter kan både planlegges og kommuniseres mer nøyaktig, og den forberedende koordinering hjelper til med at prosjekter avsluttes til tiden. Audun Martinsen nevner også at BIM kan hjelpe med å forbedre bygningssikkerheten ved at kartlegge farer før de blir problemer.

- Detaljert logistikk planlegging, visuell risikoanalyse og sikkerhetsvurderinger kan hjelpe med å sikre at prosjektet utføres på en sikker måte. Opplysningene i en modell kan også brukes etter ferdigstillelse av bygget. Nøyaktig, kontinuerlig digital registrering av bygningsinformasjon etter bygningens driftsstart kan samles inn og behandles i bygningsvedlikeholds-softwaren i hele bygningens levetid, sier Martinsen, som vektlegger følgende fordeler med Roth BIM-innhold:

• Mer enn 150 Roth BIM-produktmodeller i kategoriene rør, fittings og tilbehør og vanntette skap til gulvvarme og tappevann, samt shunter, ShuntUnits og kontrollenheter gulvvarmesystemer.

• Hver Roth-produktfamilie er inkludert i MagiCAD-forutdefinerte produktkatalog.

• Roth modellene inneholder alle forutdefinerte data som kreves i et BIM-miljø. F.eks. dimensjoner, ETIM-klassifisering og tekster på 5 språk (engelsk, dansk, svensk, finsk og norsk).

• Alle Roth-modeller er tilgjengelige i DXF- og RFA-format til AutoCAD og Revit.

• Roth RFA-modeller inneholder tre nivåer av detaljer definert av MagiCAD.

• Gratis download av Roth modeller direkte fra MagiCAD - også for ikke-MagiCAD-brukere

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår