Røyken kommune satser på realfag

 
Røyken kommune satser på realfagBildet: Sindre Zeiner-Gundersen, fra bedriften Norrønt AS i Slemmestad, har sammen med sin kompanjong og far Dag funnet frem til og levert utstyret til rommets 9 stasjoner.
Nylig åpnet et flunkende nytt og unikt realfagsrom på Spikkestad ungdomsskole. Røyken kommune, i samarbeid med Røyken Næringsråd, jakter nå frivillige personer med realfagskompetanse, som kan tenke seg å være med å veilede ungdommene.

Senteret er utformet som en stor “lab” med 9 forskjellige stasjoner med avansert utstyr, hvor det kan utføres fysikk- og kjemieksperimenter. Hensikten med senteret er å øke interessen for og kompetansen innen realfag blant unge. Senteret blir et enestående tilbud til hele Røykens befolkning, men for elever i grunnskolen og videregående skole spesielt.

På dagtid er det forbeholdt elever og lærere, men på kveldstid er det åpent for folk i alle aldre med interesse for realfag. Røyken kommune søker kontakt med personer med realfagskompetanse som kan tenke seg å bidra som frivillige veiledere på kveldstid.

Avansert utstyr
Det er investert i avansert utstyr som fordeles på 9 forskjellige stasjoner hvor det skal utføres praktiske eksperimenter og læring innen:
• Akselerasjon, berg og dalbane
• Hydrogeneksperimenter med biler
• Elektrisitetsforsøk
• Energi (vind, sol, brenselceller, varmeenergi og vannenergi)
• Magnetisme
• Radioaktivitet
• Mekanikk
• Lys
• Materialanalyse

Den avanserte realfagslaben er levert at Slemmestad-firmaet Norrønt AS. Firmaet eies og drives av far og sønn Dag Zeiner- Gundersen og Sindre Zeiner- Gundersen. Dag har doktorgrad i både hydrodynamikk og innovasjon, mens Sindre har en bachelor i romteknologi og mastergrad i fysikk og fornybar energi. Han tar nå en doktorgrad i anvendt fysikk på hydrogen.

Senter for hele befolkningen
Hensikten med å investere i dette senteret er å øke interessen for og kompetansen innen realfag både blant elever i grunnskolen, videregående skole og spesielt interesserte innbyggere både i Røyken og den nye storkommunen. Realfagssenteret, som offisielt åpnet 29. august 2018, skal brukes av elever og lærere i skoletiden, og vil være åpent for publikum på kveldstid og i helger. På dagtid er senteret forbeholdt skolene. På noen ettermiddager og kvelder, vil senteret være åpent for alle med interesse for realfag.

Søker frivillige veiledere
Røyken kommune i samarbeid med Røyken Næringsråd, er derfor på jakt etter frivillige personer med realfagskompetanse, som kan tenke seg å være med å veilede og utføre eksperimenter og dermed bidra til økt interesse for realfag blant barn, ungdom og befolkningen generelt.
Er dette noe for deg, eller kjenner du noen som brenner for realfag og kan tenke seg å dele sin kunnskap med andre? Ikke nøl med å ta kontakt med Røyken Næringsråd (Hilde Thorud, tel 97701519, hilde@royken.info)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår