Så store er fremtidens byggeprosjekter

 
Så store er fremtidens byggeprosjekterObos skal de to neste årene bygge rundt 400 nye leiligheter som skal selges under markedspris. I dette planlagte boligprosjektet på Løren i Oslo vil 50 av leilighetene bli solgt til Obos Bostart-pris. (Illustrasjon: Blår)
Totalt var det ved årsskifte registrert 15 864 fremtidige byggeprosjekter til en samlet verdi på 3 544 864 millioner kroner i Byggfakta Live-databasen, noe som gir et gjennomsnitt på 223 millioner kroner.

av Pål Engeseth

Vi har i en egen oversikt knyttet til hva som er registrert av byggeprosjekter i den enkelte kommune, laget en kommunerapport som publiseres siste halvdel av mai 2019. I den forbindelsen laget vi også en oversikt hvor vi kartlagt andelen bolig, næring, offentlige bygg og vei, vann og avløpsprosjekter.

Boligprosjekter
Totalt er det registrert 4 725 prosjekter innen bolig, til en samlet verdi på kr 1 164 milliarder, som gir et gjennomsnitt på 246 millioner per prosjekt. Andelen utgjør 29,8 prosent av alle registrerte prosjekter i antall og 32,9 prosent av den registrerte verdien.

Næringsprosjekter
Totalt er det registrert 2 118 prosjekter innen næringssegmentet, til en samlet verdi på kr 728 milliarder, noe som gir et gjennomsnitt på 344 millioner per prosjekt. Andelen utgjør 13,4 prosent av alle registrerte prosjekter i antall og 20,6 prosent av den registrerte verdien.

Offentlige byggeprosjekter
Totalt er det registrert 2 880 prosjekter innen segmentet offentlige bygg, til en samlet verdi på kr 363 milliarder, noe som gir et gjennomsnitt på 128 millioner pr prosjekt. Andelen utgjør 18,2 prosent av alle registrerte prosjekter i antall og 10,4 prosent av den registrerte verdien.

Prosjekter innen vei, vann og anlegg
Totalt er det registrert 6 141 prosjekter innen segmentet vei, vann og avløp, til en samlet verdi på kr 1 280 milliarder, noe som gir et gjennomsnitt på 209 millioner pr prosjekt. Andelen utgjør 38,7 prosent av alle registrerte prosjekter i antall og 36,1 prosent av den registrerte verdien.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår