Saint-Gobain i samtaler om oppkjøp av Glava

 
Saint-Gobain i samtaler om oppkjøp av Glava
Saint-Gobain er i samtaler med eier-familiene og de øvrige aksjonærene i Glava om å kjøpe deres aksjer. Samtalene skjer med støtte fra ledelsen i Glava. I dag eier Saint-Gobain 17,08 % av aksjene i Glava. Glava har produsert på Saint-Gobains Isover-lisens siden 1960.

Saint-Gobain er et ledende fransk industrikonsern med mer enn 350 års historie. Saint-Gobain har vært minoritetseier i Glava AS i 24 år. Glava har to glassull-fabrikker i Norge, i Askim og i Stjørdal, og produserer i tillegg skumplast og himlinger. Glava leverer et bredt sortiment av isolasjonsprodukter og –tilbehør. Transaksjonen er betinget av godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

Dette er en prosess vi i GLAVA® støtter. Vi kjenner Saint Gobain godt og har allerede samarbeidet med dem i 82 år og de har vært minoritetseier siden 1993, understreker, Jon Karlsen, administrerende direktør i GLAVA AS. - Et eventuelt oppkjøp føles veldig naturlig. Det vil åpne nye muligheter for å videreutvikle selskapet, slik at vi kan gjøre en enda bedre jobb for våre kunder i det norske markedet, sier han i en pressemelding.

OM SAINT-GOBAIN

Saint-Gobain designer, produserer og distribuerer materialer og løsninger som er sentrale ingredienser i vårt velvære og felles fremtiden. Vi finner dem overalt i våre boliger og i vårt daglige liv: i bygninger, transport, infrastruktur og mange industrielle bruksområder. De gir komfort, ytelse og sikkerhet samtidig som de takler utfordringene ved bærekraftig bygging, ressurseffektivitet og klimaendringer.

EUR 39,1 milliarder i omsetning 2016

Drift i 67 land

Mer enn 170 000 ansatte

OM GLAVA

GLAVA® er et industriselskap med hovedkontor i Askim, produksjonsanlegg i Askim, Stjørdal og Spydeberg. Salg, markedsføring og kundeservice er organisert sentralt i Oslo og med lokale representanter i hele landet. Hovedproduktet er glassull som er verdens ledende isolasjonsmateriale. GLAVA® har lisens fra franske Saint-Gobain ISOVER. Produktsortimentet består for øvrig av skumplast (EPS og XPS) og steinull, samt en rekke handelsprodukter.

Glavagruppen leverer et bredt produktsortiment som anvendes til byggisolering, himlinger og til teknisk isolering/marine. GLAVA® er sertifisert i henhold til NS-EN ISO 9001 (kvalitet) og NS-EN ISO 14001 (miljø). Glavagruppen består av morselskapet GLAVA AS og datterselskapet Bolig Enøk AS. Glavagruppen har cirka 350 ansatte. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår