Sammen om FoU-prosjektet Grønn VVS

 
Sammen om FoU-prosjektet Grønn VVSIllustrasjonsbilde: Sanipex fordelerskap
Forskningsprosjektet Grønn VVS skal bidra til å halvere CO2-utslipp fra VVS-installasjoner innen 2025.

VVS-installasjoner står for en betydelig del av klimagassutslippene fra bygg, men det er lite kunnskap om hvordan å faktisk redusere disse.

- I samarbeid med Erichsen & Horgen, KLP Eiendom, Höegh Eiendom, GK Inneklima, Swegon, Pipelife og OsloMe ønsker vi som bransje å finne ut av dette sammen. Prosjektet har fått tildelt støtte på ca. 4 mill. kroner fra Forskningsrådet. Målet er å finne måter å designe og bygge VVS-anlegg som halverer klimagassutslippene innen 2025, sier daglig leder i Armaturjonsson Thorn Fredrik Hemsen i en pressemelding.

- Vi setter stor pris på å få delta i dette FoU-prosjektet, både med kompetanse og med bærekraftige produkter. Armaturjonsson har i mange år jobbet med å tilby fremtidsrettede løsninger med lav klimabelastning og lang levetid. Vi gleder oss til å ta med oss ny kunnskap ut av dette prosjektet, og sammen med de andre partnerne kunne påvirke byggebransjen til å gjøre mer klimasmarte valg i årene som kommer, sier Hemsen.

Innledende arbeider avdekker at VVS-installasjoner kan stå for så mye som 20 % av utslippene fra nybygg, og 40 % fra rehabiliteringsprosjekter. Ved å se nærmere på materialene som inngår i anleggene, og samtidig se om det finnes andre systemløsninger som kan gi mindre klimabelastning i installasjoner og ved drift, håper de å kunne redusere disse tallene.

– Det finnes lite kunnskap om dette, så vi må være forberedt på å bli overrasket. Det kan hende at de vanligste løsningene er uforsvarlige fra et klimaperspektiv. Vi vet ikke. Men vi kan ikke tillate oss ikke å finne det ut. For oss har det vært viktig å involvere byggherrer og leverandører i prosjektet. Målet vårt er et markedsgjennombrudd. Derfor er det viktig å få med dem som skal levere, bestille og ta løsningene i bruk i fremtiden, sier Arnkell Jonas Petersen, prosjektutvikler og ansvarlig for prosjektet i Erichsen & Horgen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår