Sammen om smartstyring av varmtvann

 
Sammen om smartstyring av varmtvannBildet: Administrerende direktør i Å Strøm, Jan Vidar Thoresen (t.v.) og Country Manager for OSO Hotwater, Rune A. Rystad signerer avtalen om samarbeid.
Å Strøm og OSO Hotwater inngår samarbeid om smartstyring av varmtvann. Å Strøm blir den første strømleverandøren som tilbyr en slik tjeneste i appen til sine kunder.

Jan Vidar Thoresen, administrerende direktør i Å Strøm, forteller at målet er å gjøre det enkelt for folk å bruke strømmen smart.

- Oppvarming av varmtvann er noe av det som bruker mest strøm i hjemmet. Derfor er styring av varmtvann noe av det viktigste man gjør for å få ned strømutgiftene, forteller han.

Med den nye tjenesten kan kundene se når de bruker varmtvann, hvor mange liter som er varmet opp, og hvor mange kWh som er brukt til oppvarmingen. Appen viser også hvor mange penger som er spart når oppvarmingen automatisk styres til de rimeligste strømtimene.

- Målet er at du skal få ned strømutgiftene, uten å måtte tenke på når på døgnet det er lurest å ta en dusj, sier Thoresen.

Styrer etter strømprisen 36 timer frem i tid

OSO Hotwater var den første produsenten i Norge med varmtvannsberedere som kunne styre oppvarmingen både etter spotprisen og etter husholdningers forbruksmønster.

- Styreenheten OSO Charge styrer etter strømprisen 36 timer frem i tid. I tillegg bruker den kunstig intelligens for å lære seg kundens forbruksmønster, slik at den sørger for at du har riktig menge vann til riktig tid, forteller Rune A. Rystad, Country Manager for OSO Hotwater.

Han håper samarbeidet med Å Strøm vil bidra til at enda flere får øynene opp for smartstyring av vann.

- De fleste kunder har et forhold til strøm og strømleverandøren sin, og da er det fint å kunne tilby en ferdig pakke gjennom deres kanaler, sier Rystad.

OSO Energy, et FoU selskap i OSO Hotwater Group som utvikler innovativ teknologi som bidrar til reduksjon av klimagassutslipp, bidrar med tilpasning av løsninger for Å Strøm.

- Vårt mål er å levere teknologi som forbedrer energistyringen i bygninger,  muliggjør optimalisering i strømnettet og gir våre kunder produkter som er energibesparende, miljøvennlige og har lang levetid, forteller adm.dir. Roy A. Magnussen i OSO Hotwater Group.  

Fremtidens strømmarked

Både Thoresen og Rystad mener at smartstyring av strøm er noe vi vil se mer av i tiden som kommer.

- Det er viktig for den enkelte å styre forbruket sitt, slik at man får ned strømutgiftene, men det er også viktig for at vi skal nå klimamålene, sier Thoresen.

En viktig forutsetning for å nå klimamålene er nemlig at mer av samfunnet må over på elektrisitet. Det vil si at vi trenger mer strøm.

- Infrastrukturen i strømnettet er ikke bygd for å håndtere forbruksmønsteret i et samfunn der alt skal på elektrisitet. Da må det bygges mer strømnett, men det tar tid. Derfor er en viktig del av løsningen å fordele strømforbruket bedre utover døgnet, sier Thoresen.

Rystad forteller at det var nettopp manglende kapasitet i strømnettet som ga liv til ideen om smartstyring av varmtvannsberedere.

Gir stor samfunnsverdi

- Vi har jobbet mye med utvikling for å avlaste strømnettet, og har hatt flere spennende pilotprosjekter sammen med netteiere. OSO Energy jobber bl.a. med å utforske hvordan varmtvannsberedere kan brukes som nettverk av termiske batterier, så på dette området er jeg sikker på at det vil skje mye i tiden som kommer, forteller han.

Siden smarte styringsenheter avlaster strømnettet og dermed gir stor samfunnsverdi, er de tatt med i Enovas tiltakspakke for privatpersoner. Ved kjøp av en ny varmtvannsbereder med smartstyring kan man få tilbake inntil 4000,- i Enova-støtte.

- Vi er veldig glade for å ha inngått samarbeid med OSO Hotwater, og er spente på hva mer vi kan få til sammen i tiden som kommer, sier Thoresen.

Bildet: Med den nye tjenesten kan kundene se når de bruker varmtvann, hvor mange liter som er varmet opp, og hvor mange kWh som er brukt til oppvarmingen. Appen viser også hvor mange penger som er spart når oppvarmingen automatisk styres til de rimeligste strømtimene.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår