- Sats på sola, sier ungdommen

 
- Sats på sola, sier ungdommenBildet: Vinneren av innovasjonscampen ble kåret på Sentralen torsdag ettermiddag. Her sammen med Bjørn Melheim, administrerende direktør i Cramo Norge (t.v.) og salgs- og markedsdirektør Thomas Astrup (t.h.). Foto: Cramo.
Etter to dager med intensiv innovasjonscamp er dommen klar: Fremtidens byggebransje drives av solcelleenergi.

Det var konseptet «Ecomodul» som vant juryens hjerter i finalen på «OHG Innovation Camp – Powered by Cramo». Konseptet går ut på å integrere solcellepaneler i eksisterende brakkerigger ute på bygg- og anleggsprosjekter. Overskuddsenergien kan lagres og gjenbrukes ute på byggeplassen.

– Vinnerlaget presenterte en innovativ og kreativ, men samtidig gjennomførbar løsning som vi kan se for oss å implementere i nær fremtid, forteller Thomas Astrup, salgs- og markedsdirektør i Cramo i en pressemelding.

Siden onsdag formiddag har 200 elever ved Oslo Handelsgymnasium jobbet med å løse følgende case-oppgave, levert av Cramo: «Basert på hva dere vet og tenker om fremtiden: Hvilke typer utstyr og tjenester vil Cramo leie ut om fem år?»

Chatbot
Elevene ble delt inn i grupper på tvers av studieretninger og trinn. Torsdag ble ideene presentert foran en fagjury bestående av representanter fra Ungt Entreprenørskap, Handelshøyskolen BI, Oslo Handelsgymnasium og Cramo. Gruppene fikk 40 sekunder på å selge inn sin idé til juryen. Av de tretti gruppene var det åtte av juryens favoritter som gikk videre til finalen. Blant disse var konseptet «Chatbot» – en intelligent chat-funksjon som skal gjøre det enklere å komme i kontakt med Cramo via PC, nettbrett eller smarttelefon.

Inspirert av elevene
Cramo har en ambisjon om å forme fremtidens utleiebransje. Selskapet jobber aktivt med innovasjon og håper at aktiviteter som denne kan vekke enda mer interesse for bygg- og anleggsbransjen blant skoleelever.

– Vi er opptatt av å vise ungdommen mangfoldet og mulighetene bransjen vår har å by på. Det var både inspirerende og imponerende å se hvordan elevene kastet seg over utfordringen og hvordan de ulike gruppene valgte å løse oppgaven vi ga dem. Forhåpentligvis ser vi flere av dem ute i arbeidslivet om noen år, avslutter Astrup.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår