Satser på avanserte HIT-varmepumper

 
Satser på avanserte HIT-varmepumperBildet: ENERIN AS har som ambisjon å lage de mest avanserte HIT varmepumpene i verden. F.v.: teknisk sjef Trond-Atle Asphjell, utvikler og partner, Arne Høeg, salgssjef Glenn Halnes. Foto: Bjørn Laberg
ENERIN AS har fått tilsagn om et betydelig beløp fra Innovasjon Norge, til utvikling av industrielle høytemperatur (HIT) varmepumper.

ENERIN AS har som ambisjon å lage de mest avanserte HIT varmepumpene i verden. Dette er basert på teknologi, patenter og kunnskap akkumulert gjennom mange år av siv.ing. Arne Høeg og siv.ing. Trond-Atle Asphjell.

Dette er i prinsippet store motorer, på mellom 2 til 2,5 tonn.

Høeg og Asphjell er hovedaksjonærer og partnere i ENERIN AS sammen med Niprox Technology AS. Sammen eier man også HoegTemp AS, som eier / forvalter en rekke patenter / IP-rettigheter, som er relevante for utviklingen av kompressorer, kondensatorer / varmevekslere etc. til industrielle varmepumper.

ENERIN AS har en investeringsramme i størrelsesorden 15-20 millioner kroner til et forskningsprogram over 3-4 år, til utvikling av nye teknologier og løsninger for slike industrielle varmepumper.

- FOU prosjektet har blitt kvalitetssikret av Innovasjon Norge, og et ekspertpanel sammensatt av IN, bestående av en 1. amanuensis fra NTNU, en partner / siv.øk. fra BDO, og en ekspert fra ENOVA. Med tilsagnet fra Innovasjon Norge, en snarlig kommende emisjon, trekkrettigheter / lån fra Sparebanken Vest, og egne midler / løpende inntjening basert på eksisterende produkter og tjenester, vil dette forskningsprogrammet bli fullfinansiert. Vi har som mål å ha klar de to første HIT / UHIT (Ultrahøytemperatur) prototype varmepumpene ultimo 2022 / primo 2023 for uttesting hos pilot-kunder, skriver ENERIN AS i en pressemelding.

- HIT varmepumpene er tenkt å være på 250 kW hver, og modulære / skalerbare ved parallell-kobling, slik at en basert på disse varmepumpene kan bygge energisentraler på f.eks. 4-5 MW, avhengig av behovet hos kunde. Disse varmepumpene, sammen med NIPROX Tech. AS sine matevannsanlegg og demineraliseringsanlegg for industri, vil kunne gjøre ENERIN AS til en totalleverandør av energisentraler og damp-/matevannsløsninger og for industrien, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår