Se visualiseringen av Hydro Karmøy Technology Pilot

 
Se visualiseringen av Hydro Karmøy Technology PilotBildet fra youtube videoen til Multiconsult
Se Multiconsults visualisering av Hydro Karmøy Technology Pilot (KTP), som skal bli verdens mest energi- og klimavennlige aluminiumsproduksjon.

 

Redusere energiforbruk med 15%
Prosjektet skal utvikle et fullskala pilotanlegg for aluminiumsproduksjon, med ambisjon om å redusere energiforbruket med 15% per kilo aluminium produsert. Samtidig skal det bli verdens mest energi- og klimaeffektive aluminiumsproduksjon. Prosjektet har en kostnadsramme på 4,3 milliarder NOK og en planlagt årlig produksjonskapasitet på om lag 75.000 tonn aluminium.

Praktiske og kostnadseffektive løsninger
Multiconsult er ansvarlig for prosjektering og oppfølging av bygninger, konstruksjoner og tekniske installasjoner.

- Dette er et spennende og komplekst oppdrag som kombinerer Hydros og Multiconsults industri-, olje og gass-erfaring, for å finne gode praktiske og kostnadseffektive løsninger, sier Jarle Søberg, oppdragsleder.

Travelt produksjonsløp
Prosjekteringsarbeidet er i full sving. Det er lagt opp et tøft produksjonsløp i forbindelse med at entreprenør på site skal begynne sine arbeider i starten av mars. Prosjektering og bygging vil deretter pågå samtidig.

- Utfordringene tilknyttet en stram leveringsplan handler om å få inn input og underlag i tide, så vi kan overholde Multiconsults planlagte utsendelser, sier Søberg.

Oppdraget består av totalt 120 medarbeidere, hvor 85 av disse arbeider på oppdraget fulltid. Første aluminium er planlagt produsert i tredje kvartal 2017. Multiconsult vil ha medarbeidere engasjert i oppdraget med prosjektering og oppfølging helt frem til dette.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår