Setter vekkerklokka på for trygt vann

 
Setter vekkerklokka på for trygt vannBildet: : Norsk Vann har produsert flere hundre fagrapporter om vann og avløp, så her er det nok å lese seg opp på, konstaterer den nye Norsk Vann-direktøren, Thomas Breen. Foto: Odd Borgestrand
Det er en praktiker med politisk erfaring og påvirkningskraft som har inntatt direktørstolen i et heller beskjedent kontor hos Norsk Vann på Hamar

Av Odd Borgestrand

Den tidligere stortingsrepresentanten, 46-åringen Thomas Breen, innrømmer åpent at han har sovet i timen når det gjelder vannbransjens funksjon og utfordring. Men nå har han våknet og setter på vekkerklokka både for politikere og media.

Breen er stolt av sine røtter. Han kommer fra den lille Østerdalskommunen Folldal, med snaut 1.600 innbyggere. Her vokste han opp med en gruvearbeider og fagforeningsmann til far og hjelpepleier og tillitsvalgt til mor. Faren, Terje Breen, dro i gang AUF i Folldal og unge Thomas ble aktiv i organisasjonen i tenårene, inntil Hedmark AUF vedtok støtte til ulv på bekostning av sau.

- Det vedtaket førte til utmelding. Ikke fordi jeg er imot ulv, men fordi jeg også er for sau, forteller han med et skjevt smil. Ulv og sau har hatt langt større fokus enn vann og avløp i Østerdalen, understreker han.

Etter fullført utdannelse og noe jobbing ute kom Breen tilbake til hjemkommunen og ble raskt trukket inn i lokalpolitikken, der han til slutt endte opp som varaordfører med en godtgjørelse på 10.000 kroner i året. I dag er Breen bosatt i Hamar, bare en fem minutters sykkeltur fra sin nye arbeidsplass. Han kom fra stillingen som fylkesråd for næring i Hedmark fylkeskommune og har vært sentral i arbeidet med sammenslåing til nye Innlandet fylke og realisering av det grønne skiftet i en region der skog- og jordbruk står sterkt.

Det er først og fremst den politiske erfaringen styret i Norsk Vann festet seg ved da de valgte å ansette den aktive Arbeiderparti-politikeren med åtte år på Stortinget. Her har han erfaring både fra justiskomite, finanskomite og leder av AP sin fraksjon i helsekomiteen. Det ble deretter en fireårs periode som fylkesråd i Hedmark Fylkeskommune, en fylkeskommune med parlamentarisk styringsmodell. Han kan også vise til to års innsats i rådmannsstaben som samfunns og næringsutvikler i Rendalen kommune.

Av utdannelse er Breen tømrer og har yrkesskole og teknisk fagskole innen husbygging, der det meste handlet om salg- og byggeledelse. Breen mener han gjennom sine mange år i poltikken først og fremst har sin styrke i strategisk kommunikasjon. Det betyr at den nye direktøren vil framstå som en lagbygger der han ønsker seg en aktiv faggruppe rundt seg.

Les hele dette profilintervjuet i VVS aktuelt nr. 5.

Ikke abbonnent? Bestill abonnement på Norges største VVS-fagblad her

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår