SINTEF-godkjenning til PAM Norge

 
SINTEF-godkjenning til PAM NorgeSalgsdirektør Roger Sønsteby til venstre og markedssjef Håkon Killerud i PAM Norge kan glede seg over å ha oppnådd Teknisk Godkjenning fra SINTEF Byggforsk. Foto: Odd Borgestrand
Det Saint-Gobain eide selskapet PAM Norge har oppnådd Sintef Teknisk Godkjenning på sitt MA-system. Godkjenningen gjelder både Standard- og Plus-serien i dimensjoner fra 58-635mm.

Av Odd Borgestrand

PAM MA er et komplett system bestående av rør, deler og koblinger med tilbehør med utvendig dimensjon 58, 75, 110, 135, 160, 210, 274, 326, 429, 532 og 635mm. Systemet leveres i to serier: Standard og Plus. I normale avløps- og regnvannsinstallasjoner kan standard-serien benyttes, mens plus-serien først og fremst egner seg for installasjoner som skal transportere mere aggresive væsker, utendørs installasjoner utsatt for ekstra påkjenning samt for nedgravde installasjoner, opplyser markedssjef Håkon Killerud i PAM Norge.

Mange bruksområder
Typiske bruksområder kan eksempelvis være boliger, leiligheter, sykehus, skoler, laboratorier, storkjøkken, fabrikker, parkeringshus og bunnledninger fram til offentlig ledning.

Godkjenningen underbygger den kvalitetsprofilen PAM-løsningene har og er et viktig signal til bransjen om at MA-produkter i stadig mindre grad betraktes som likestilte produkter, mener Killerud. Han mener det er viktig med økt fokus på komplette systemløsninger, spesifikk dokumentasjon og tydelighet på kvalitetskrav i prosjekter. Dette gir byggherrer, rådgivere, rørleggere og grossister et reelt valg. Han mener støpejern som materiale har særdeles gode egenskaper både når det gjelder lyd og brann.

Stor leverandør til ledningsnett
PAM er verdens største produsent og teknologileverandør av duktile støpejernsprodukter. PAM Norge leverer støpejernsrør, rørdeler og ventiler til norsk vannbransje, og har en solid posisjon innenfor ledningsnett i Norge. Rørgater til vannkraftindustrien er også et viktig område for selskapet, i tillegg til MA som altså er et avløpssystem i støpejern til bruk i større bygg. Med åtte ansatte og kontor i Oslo er selskapet en betydelig leverandør inn til norske ledningseiere, kraftutbyggere og byggeiere.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår