SINTEF med innreguleringskurs

 
SINTEF med innreguleringskursPå kursene vil det bli både teori, demonstrasjoner og praktiske øvelser. (Foto: SINTEF Byggforsk)
SINTEF Byggforsks arrangerer lærerike kurs om innregulering av ventilasjonsanlegg.

SINTEF Byggforsks arrangerer lærerike kurs om innregulering av ventilasjonsanlegg.

Et godt innregulert anlegg er viktig for å få god ventilasjon og energieffektiv drift, og unngå trekk, lyd eller andre driftsproblemer. Gode kunnskaper og praktisk opplæring er nødvendig for riktig og effektiv innregulering. Spesielt krever innregulering av VAV-anlegg god systemforståelse og kunnskap om hvordan slike anlegg skal håndteres. 

Faglig påfyll
SINTEF Byggforsk starter nå opp årets kurssesong. På ventilasjonskursene får du faglig påfyll og mulighet til å diskutere faglige problemstillinger. 
Målgruppen er saksbehandlere i prosjektering og utførelse av ventilasjons- og klimaanlegg, innreguleringspersonell, samt kontrollører og driftspersonell. 

Innregulering og kontroll av ventilasjonsanlegg
Dette er et grunnleggende kurs i innregulering. Hensikten er å gi deltakerne praktisk og teoretisk kunnskap om innreguleringsmetoder, anleggstekniske forutsetninger for innregulering, instrumentering og målemetoder. Bruk av proporsjonalmetoden og forskjellige metoder for måling av luftmengder blir gjennomgått både med teori, demonstrasjoner og praktiske øvelser. 

Kurs i VAV
Formålet med behovsstyrt ventilasjon er å redusere kostnadene ved oppvarming, kjøling og transport av ventilasjonsluft i forhold til anlegg med konstant frisklufttilførsel, uten å gå på akkord med kravene til inneklima. 
Hensikten med VAV-kurset er å få bedre kunnskap om hvilke krav som bør stilles til et VAV-anlegg, innsikt i hvordan anlegget bygges opp, tilhørende instrumentering og automatikk, innreguleringsmetodikk, fallgruver, samt dokumentasjon ved overlevering. 

Kurset bygger på grunnleggende kunnskap fra innreguleringskurset. Det legges vekt på gode teoretiske og praktiske kunnskaper om prosjektering, innstilling/innregulering, dokumentasjon og bruk av denne type anlegg gjennom forelesninger, demonstrasjoner og øvelser. 

Påmelding

Alle kursene finner sted ved SINTEF Byggforsk i Forskningsveien 3B, Oslo.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår