Skal bygge innovasjonssenter i Oppdal

 
Skal bygge innovasjonssenter i OppdalSlik blir Innovasjonssenteret i Oppdal. I forgrunnen ser man det såkalte «Fjellet», en konstruksjon som skal kunne brukes til ulike aktiviteter på utsiden, og som samtiig er et klatresenter på innsiden (Illustrasjon: Pir 2 arkitekter)
AKTUELLE PROSJEKTER: Nå skal det investeres store penger i et innovasjonssenter i Oppdal. Planene omfatter et 6500 kvadratmeter stort bygg og totalt kan investeringen bli på 130 millioner kroner. Innovasjonssenteret vil gi arbeid til mellom 80 og 100 personer.

Av Tore Kubberød

Det er stolte lokale tradisjoner som skal kombineres med moderne delingskultur i det planlagte innovasjonssenteret på Oppdal. Tiltakshaverne melder at interessen blant leietakere er stor. Senteret som vil kunne gi arbeid til opptil 100 personer skal inneholde blant annet treningssenter, kafeer og butikker i tillegg til landskapsløsninger for bedrifter eller enkeltpersoner som trenger kontorplass.

Ut til høring

Navnet på det nye senteret er ikke bestemt, men kallenavnene er både «Låven», «Låven og Fjellet» og «Basecamp». Det er arkitektkontoret Pir 2 i Trondheim som har tegnet prosjektet. De har hentet inspirasjon fra lokal byggetradisjon og natur. Går det siste forslaget gjennom så vil bygningen på tomta hvor gamle E6 gikk få et preg av en klassisk Oppdal-låve med høyt møne samtidig som det bygges opp et kunstig «fjell» på den ene siden. «Fjellet» vil få et klatresenter på innsiden og muligheter for å skli på utsiden når været tillater det.

Oppdal kommune har nå det siste forslaget til behandling. Det er forventet et vedtak i bygningsrådet i Oppdal i løpet av kort tid før planene skal ut på høring. Deretter blir det en siste runde i de politiske utvalgene i kommunen. Det er statlige Siva i Trondheim som skal eie eiendommen og bygget. Fremtidig drift skal skje i tett samarbeid med den lokale næringshagen.

FAKTA

Nybygg av innovasjonssenter i Oppdal sentrum

Oppdal, Trøndelag

Tiltakshaver:  Nasjonalparken Næringshage AS

Verdi: 130 millioner kroner

Størrelse: Cirka 6500 kvadratmeter

Byggestart antatt av Byggfakta Live-redaksjonen:  Jun 2018

Antatt ferdig: September 2019

Arkitekter. Pir 2 AS i Trondheim

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?
Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår