Skal du kjøpe nytt toalett? – Dette bør du tenke på

 
Skal du kjøpe nytt toalett? – Dette bør du tenke påFREMTIDENS TOALETT: – Vi anbefaler nesten alltid dusjtoaletter. Det utgjør fremtidens standard, sier butikksjef Eirik Rosø Etland hos A-Bad i Oslo.
Over en halv million norske husstander planlegger å pusse opp badet i 2017. – Husk at toalettet er en viktig investering, sier VVS-spesialist.

Artikkelen er produsert av Seneca i samarbeid med Geberit

Nordmenn er kjent for å være glad i å pusse opp. Dette året blir trolig intet unntak. Hver fjerde husstand planlegger å pusse opp badet i 2017, viser ferske tall fra Prognosesenteret.

– Nordmenn blir mer og mer opptatt av baderommet. Badeværelset har fått en mer fremtredende plass i norske hjem, sier butikksjef Eirik Rosø Etland hos A-Bad i Oslo.

Etland har over ti års erfaring fra VVS-bransjen, og har gitt råd til tusenvis av norske kunder som pusser opp badene sine.

På spørsmål om hva kundene bør tenke på før de kjøper toalett, trekker den erfarne butikksjefen først og fremst frem hygiene og renhold.

Dusjtoaletter: – Jeg tror vi vil se en eksplosjon på det norske markedet
– Det bør være et mål om at både du og toalettet er så rene som mulig etter bruk, sier Etland.

– Vi anbefaler nesten alltid dusjtoaletter. Det utgjør fremtidens standard. Det har å gjøre med at det er et velværeprodukt, og et mer hygienisk alternativ. I tillegg er det besparende med tanke på papirbruk, fremhever han.

Butikksjefen på A-Bad mener det kun er et spørsmål om tid før dusjtoaletter blir helt vanlig.

– Jeg tror vi vil se en eksplosjon av dusjtoaletter på det norske markedet. Vi må bare bli kjent produktet først. Vi nordmenn er litt skeptiske til det som er nytt.

VIDEO: Se reaksjonene til de som prøver dusjtoalett for første gang

Størrelse og design
To andre områder Etland peker på når du skal velge toalett er størrelsen på toalettet, og designet av det.

– Når du velger et toalett, må du sette valget i sammenheng med størrelsen på badet ditt. Er du for kjapp i valget, så kan du risikere at toalettet «okkuperer» rommet. Her er det mange som har angret, forteller Etland.

Når det kommer til design, mener han at du bør ta i betraktning estetikken og den økte betydningen av baderommet i norske hjem.

– Det finnes forskjellige former og glaseringer. Flere og flere kunder er opptatt av hvordan toalettet ser ut, i tillegg til det rent funksjonelle. Det har også noe å si for den økonomiske verdsettelsen av baderommet og dermed leiligheten eller huset ditt.

– Toalettet er en viktig investering i hjemmet ditt, presiserer Etland.

Hvor mye bør et dusjtoalett koste?
En av landets fremste leverandører av dusjtoaletter er det sveitsiske sanitærkonsernet Geberit, som tilbyr ordinære dusjtoaletter av høy kvalitet. Til tross for et rikt utvalg, er det modellen med flest funksjoner som selger aller best, skal vi tro Nilsen.

For ikke lenge siden kom sanitærgiganten nemlig med en ny toppmodell, som har en rekke funksjoner utover det å rengjøre deg med vann og føne deg i baken etter toalettbesøket.

– Lokket går ned av seg selv etter bruk, det varmes opp før du setter deg på det, det tennes et lys så du ikke trenger full belysning ved nattlige besøk og det har et eget luktavsug, sier Rolf Nilsen, salgsansvarlig for dusjtoaletter i Geberits norske virksomhet.

Prisen for toppmodellen AquaClean Mera er nærmere 37.000 kroner.

– Det er den modellen det er størst interesse for i markedet for dusjtoaletter, bekrefter Etland, som også forteller at Geberit leverer dusjtoaletter av ekte sveitsisk kvalitet til godt under 10.000 kroner.

– Hva kjennetegner kundene som anskaffer dusjtoalett?

– De aller fleste kundene har testet ut et dusjtoalett i Østen eller hos venner eller bekjente. Det er mennesker som ofte er bereiste utenfor Norge, men først og fremst er opptatt av velvære og hygiene, avslutter Etland.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår