Skal investere i biologisk rensing

 
Skal investere i biologisk rensingEnga Renseanlegg, slik det ser ut i dag.(Foto:Sandefjord kommune)
AKTUELLE PROSJEKTER: Sandefjord kommune skal investere i biologisk rensing ved Enga renseanlegg. Dette er i samband med at kommunen nå utarbeider en ny hovedplan for vannforsyning, avløp og vannmiljø. Byggestart blir trolig i 2019.

Av Tore Kubberød

Sandefjord kommune utarbeider nå en ny hovedplan for vannforsyning, avløp og vannmiljø. Sentralt i planen blir biologisk rensing. Pr i dag er det ikke noe biologisk rensetrinn på Enga renseanlegg.  Hovedplanen konkluderer med at Sandefjord kommune nå må starte planleggingen med tanke på å bygge ut renseanlegget. Forutsetningene i gjeldende forskrifter tilsier at det har skjedd en såkalt vesentlig endring. Dette innebærer at anlegget skal overholde sekundærrensekravet. Eneste løsning for å innfri dette kravet, er å bygge ut renseanlegget med et nytt biologisk rensetrinn.

– Biologiske renseprosesser er mer følsomme for uheldige stoffer enn de kjemiske renseprosessene. Det vil derfor bli et enda større behov for kontroll med hvilke stoffer som tilføres ledningsnettet når renseanlegget står klart om noen år. Hovedmålet er å redusere faren for driftsforstyrrelser i renseprosessene ved Enga Renseanlegg som følge av påslipp fra virksomheter. Utfordringen ligger i å skaffe seg relevant kompetanse om hvilke stoffer som kan skape problemer og hvilke bedrifter dette gjelder. Det er et mål at alle virksomheter med krav om utskiller for oljeholdig avløpsvann skal ha en påslippsavtale, skriver saksbehandlerne i et dokument.

Prosjektet er nå inne i en tilbudsfase for entreprise M1 Prosess. Fire leverandører er prekvalifisert, og kontrahering av leverandør vil skje cirka januar 2018, i følge informasjon Byggfakta Live har hentet inn. De bygningsmessige arbeidene vil trolig ikke lyses ut før tidligst i mai 2018. Det er heller ikke fastsatt når konkurransen for entreprise E1, elektroniske installasjoner og drifstkontrollanlegget, blir kunngjort. Planlagt byggestart er 2019, mens prosjektets kostnader foreløpig er ukjente.

FAKTA

Prosjektnavn: Sandefjord RA, biologisk rensetrinn.

Sted: Sandefjord, Vestfold

Tiltakshaver: Sandefjord kommune

Verdi: Foreløpig ukjent

Byggestart: 2019

Ferdig:  2021

Konkurransegrunnlag: COWI AS

Arkitekt forprosjekt: Aquateam COWI AS

 

Om Byggfakta Live: Byggfakta Live-databasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Byggfakta Live leverer oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår