Skal oppgraderes for 45 millioner kroner

 
Skal oppgraderes for 45 millioner kroner(Foto: Havhesten)
AKTUELLE PROSJEKTER: Badeanlegget Havhesten i Florø skal oppgraderes for 45 millioner kroner. Det går ut anbudskonkurranse i disse dager på arbeidene i det kommunale foretaket.

Av Tore Kubberød

Etter mange års bruk og stort besøkstall er Havhesten i Florø nedslitt, mens de tekniske anleggene er i dårlig stand. Nå skal anlegget oppgraderes. I den første fasen skal det brukes cirka 25 millioner kroner på å oppgradere og rehabilitere det eksisterende anlegget, mens fase to blir en utbygging.

Havhesten, som ble tatt i bruk i år 2000, har i løpet av et år cirka 90.000 besøkende. Dette er tre ganger så mange som det anlegget ble dimensjonert for. Blant tingene som skal gjøres er å sette inn nytt renseanlegg og nytt ventilasjonsanlegg. Videre skal det legges nye fliser samt monteres nytt bassenglys.

ENØK-tiltak

Det blir også utført diverse ENØK-tiltak som ny varmepumpe, vannbåren varme og investert i et energioppfølgingssystem som skal sørge for et kutt i strømutgiftene på nærmere 30 prosent.

Utbedringsarbeidet i Havhesten starter til sommeren, og da trolig i august. Anlegget blir da stengt i cirka et halvt år. Fase to, som skal startes opp i 2019, består av et nybygg på cirka 600 kvadratmeter. Et nybygg som er kostnadsberegnet til cirka 20 millioner kroner. I dette nybygget blir det blant annet garderober med universell utforming, adkomst for funksjonshemmede i begge etasjer og treningsfasiliteter som squashbaner.

FAKTA

Ombygging og utvidelse av Havhesten

Flora, Sogn og Fjordane

Tiltakshaver: Flora kommune

Verdi: Cirka 45 millioner kroner

Oppstart: august 2018

Byggeperiode: Seks måneder

Totalentreprenør: Åpen tilbudskonkurranse med utleveringsdato 5. januar og anbudsfrist 16. februar.

Konsulent: iVest Consult AS

Kommende jobber og roller: Elektroinstallasjon, gulventreprenør, malerarbeid, rørlegger, varmeinstallasjoner, ventilaskonsinstallatør.

Om Byggfakta Live: Byggfakta Live-databasen inneholder mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. Byggfakta Live leverer oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår